10 Ocak 1961 de  gazeteciler  için çıkarılan yasanın  üzerinden 63 geçti. Bu yasadan 63 yıl içinde geriye  pek bir şey kalmadı..  Ama, geleneksel amaçlı kutlamaya devam ediliyor.  Bizde  geleneksel  hale gelmiş bugünümüzü kutluyoruz. 
  Aradan geçen 63 yılda ise Türkiye’de köprülerin altından çok sular geçti. Gazetecilerin çalışma koşulları giderek zorlaştı. İşsizlik ve işten çıkarmalar arttı. Medyada işsizlik oranı yüzde 50’lere dayandı. Bugün 10 binin üstünde gazeteci işsiz kaldığı için başka işlerde çalışıyor” dedi. Medya tüm dünyada şekil değiştiriyor. Gelişen koşullara ayak uydurmak gerekiyor. 
   10 Ocak 1961 yılında kabul edilen 212 sayılı yasanın gazetecilere önemli haklar sağıyordu. Ancak aradan geçen 63 yılda geride hiçbir şey kalmadı. Basının holdingleşmesiyle basında sendikal hareket ortadan kalktı. Büyük bir tekel oluştu. Anadolu basını ise Basın İlan Kurumu destekli ayakta kalmaya çalışıyor. Son yıllarda tek olumlu gelişmenin Basın İlan Kurumu’nun gazetelere olan desteklerini artırması olduğunu söyleyeyim. Bu kurumda olmasa, Anadolu basını zora girer. 

BAYRAM GAZETELERİ VARDI 

 Medyada işsizlik oranı yüzde 50’lere dayandı. İletişim Fakülteleri ve Basın-Yayın konusunda eğitim veren okulların sayısı ve kontenjanları azaltılmalıdır. Burada öğrenim görmek isteyenler, bazı bölümlere kaydırılmalıdır. Bugün 10 binin üstünde gazeteci işsiz kaldığı için başka işlerde çalışıyor. Gazeteciler aleyhlerine açılmış binlerce davalar ile uğraşıyor. Son yıllarda basın mensuplarına açılan dava sayısında büyük artış olduğu gözleniyor. Zaman zaman tutuklanan arkadaşlarımızda oluyor. Toplumsal olaylarda gazetecilere yapılan saldırıların arttığını da görüyoruz

ÇALIŞMAYAN ÇOĞALDI 

 Son yıllarda gazeteciler, daha çok sosyal medya üzerinden tehdit ediliyor, hedef gösteriliyor. Artık ‘çalışamayan’larımızın sayısı çalışabilenlerimizi de geçmeye başladığı bu yıllarda 10 Ocak’ı bir bayram havasında kutlayabilmek ne kadar doğrudur. 10 Ocak’ta, gazetecilerin kutlayabileceği bir gün kaldığını düşünmüyorum. Ancak, umudumuzu da kaybetmiş değiliz. Gazeteciler ülke çapında el ele vererek, 63 yıl önce kazandıkları haklarına yeniden ulaşacaklardır.
  Ülkemizde yaşadığımız olumsuz tablo demokrasi, insan hakları, düşünce ve ifade özgürlüğünü savunan kişi ve kuruluşların, meslek örgütlerinin dayanışma içinde olmasını zorunlu kılmaktadır. Gazetecilik ve basın ile ilgili yasalar sürekli güncellenmelidir. 

 SAVCILIK İLK KEZ 

 Kısa bir süre önce Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Sayın, Üzeyir Karakülah 10 Ocak vesilesi ile gazetecilerle kahvaltı da bir araya geldi. 40 yılı aşkın mesleğin içinde biri olarak, 10 Ocak tarihinde gazetecilerle bir araya gelen bir başsavcı olmamıştı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Eskişehir Valisi Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ile Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi her zaman Eskişehir basını ve gazetecilerine olumlu yaklaşımda bulunuyor. Başta valimiz olmak üzere, belediye başkanlarına teşekkür ediyoruz.