2008 yılında Osmangazi Üniversitesi rektörlüğü ani bir karar alarak, üniversite bünyesinde yıllardır tartışılan bir konuyu çözmeye karar verdi. Yıllardır konuşulan ama bir türlü açılamayan Diş Hekimliği Fakültesini açmaya kararı alındı. Osmangazi Üniversitesi kolaylıkla bu günlere gelmedi. Demirel’in başbakanlığı döneminde temeli atılan Tıp Fakültesi Hastanesi 20 yıl sonra onun Cumhurbaşkanlığı döneminde açıldı. Yine rahmetli rektör Prof. Dr. Necat Akdeniz Akgün ile rektör yardımcısı 58 yaşında en verimli çağında kaybettiğimiz Prof. Dr. Atila Yıldırım Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin binalarını bitirmek için çok çaba gösterdi. Ziraat Fakültesi’nin uzun yıllar sadece bir traktörü ve bugün aramızda olmayan dekanı Prof. Dr. Battal Kuşhan vardı. Rahmetli Prof. Dr. Kuşhan’ı o yıllarda traktörü ile çok fotoğrafını çektik. Sonra oğlu Prof. Dr. Melih Cemal Kuşhan ile birlikte askerlik yaptık.  Bugün başarılı bir üniversiteden bahsediyorsak bugün hayatta olmayan büyük emekleri olan hocaları saygı ile anmalıyız. Mekânları cennet olsun. 

ARANAN KAN 

2008 yılında üniversite yönetimi diş hekimliği fakültesi açmak için karar aldığında en çok tartışılan konu, kurucu dekan kim olacaktı. O güne kadar Osmangazi Üniversitesinin Diş Hekimliği ile bir ilgisi olmamıştı. Aranan kan Prof. Dr. Cem Keçik’teydi. Prof. Dr. Keçik, Hacettepe Üniversitesi’nin ilk mezunlarındandı. Osmangazi Üniversitesinin kuruluşuna katkıda bulunmuş ve Osmangazi Tıp ile birlikte Türkiye’nin çok sayıdaki Tıp Fakültesinde KKB yani Kulak Boğaz Burun kliniklerini kurmuştu. Diş Hekimliği Fakültesini de kurabilirdi. 
Dönemin Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü Prof. Dr. Cem Keçik’e görevi verdiğinde, kısa süre sonrada hiçbir malzemesi, öğretim üyesi olan Diş Hekimliği Fakültesinin de açılması sağlandı. Yıllar önce Almanya’nın bile transfer etmek istediği Prof. Dr. Keçik, teklifi geri çevirerek, ülkede kalmıştı. Keçik, hiçbir malzemesi olmayan Diş Hekimliği fakültesini kısa sürede ayağa kaldırdı. Keçik yoktan var edilen Diş Hekimliği Fakültesinin kuruluşunda Atatürk’ün Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği kurulurken aldığı ilhamdan güç aldığını belirterek,” Atatürk’e bozkırın ortasında çiftlik olur mu demişlerdi. Atatürk de bozkırda vaha yaratmanın önemli olduğunu söylemişti.  Bizde aynısını yaptık. Güçlüklerden yılmadık”  demişti.

ESKİŞEHİR’DE TERSİNDEN İŞLİYOR 

Kuruluşta kılı kırk yaran Prof. Dr. Cem Keçik, kendisine Amerika’nın el koymak istediği Diş hekimi Prof. Dr. Batu Can Yaman’ı Eskişehir’e kazandırdı. Amerika’nın transfer etmek istediği Prof. Dr. Batu Can Yaman, Eskişehir Diş Hekimliği Fakültesine geldi. Bizden biri oldu. Uzun yıllardır da Diş Hekimliği Fakültesini başarı ile yönetiyor. Geliştiriyor. Bugünlerde sağlıkçılarımızı Avrupa ülkelerinin kaptığını söylüyoruz. Eskişehir’de ise bu durum tersinden işliyor. Başarılı sağlıkçılarımız dünyanın en güvenli şehrinde hizmet üretmeyi seçiyorlar. 

ESKİŞEHİR TERCİH NEDENİ 

Geçtiğimiz günlerde Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin birinci sınıf öğrencileri, beyaz önlüklerini giydiler. Fakültenin başarılı dekanı Prof. Dr. Yaman’ın söylediği şu sözler önemliydi:” Devlet üniversiteleri içinde ilk 10’dayız. Beş sene sürecek olan eğitim hayatları süresince onları; alanlarında tecrübeli, bilim ve teknolojiyi yakından takip ederek bilime ve topluma katkı sağlayan, sürekli kendini yenileyen hocalar ile yetiştireceğiz. Öğrencilerimiz mezun olduklarında çağın koşullarına uygun ve yetkin birer diş hekimi olarak yetiştirmiş olacaklar” dedi. Belki de, bu şehirde bu gelişmelerden çoğumuzun haberi yok. Bizde haberi olmayanlara, gelişmeleri, çalışmaları duyurmak görevimiz. Eskişehirliler her yönü ile iyi bir kentte yaşadıklarının farkına varsınlar. Diş Hekimleri Fakültesinde her şey tam isabet olarak yerine oturmuş oldu. Başarıları daim olsun.