Seçimlere az bir zaman kala partiler ve adayları da çalışmalarını yoğunlaştırdılar. Mahallerde seçim büroları birbiri ardı sıra açılıyor. Ekonomik olarak da bir canlılık yaşanıyor. Partiler, seçim büroları açılışlarını mitinge dönüştürüyorlar.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, seçim bürolarından ilkini Tepebaşı Belediyesine yakın bir noktada açtı. Seçim bürosunun açılışına binlerce kişi katıldı desek, yalan olmaz. İnsanların siyasete ilgilerinin az olduğunu düşünürdüm. Ataç’ın seçim bürosunun açılışı ile bu fikrim değişti.

SAĞ PARTİLERİN TEMSİLCİLERİ
Ataç’ın ilk seçim bürosunun açılışına katılanlara birer Türk Bayrağı armağan edildi. Seçim bürosunun hemen önünde CHP’nin bayrakları vardı. Geniş bir alan ise Türk Bayrakları ile donatılmıştı. Büronun açılışında en öne kadınlar alınmıştı. Kadınların büyük çoğunluğu da, çocukları ile büronun açılışına gelmişlerdi. Bebek arabaları ile gelenler de vardı. Bebeleri ile gelenler, havanın sıcaklığına güvenmişlerdi.
Ancak bence en önemlisi ise Eskişehir’de yıllarca ANAP, MHP veya DYP gibi sağ partilerin saflarında görev yapan geniş bir kitlenin de Ataç’ı desteklemek için gelmeleridir. Eski bakanlardan MHP ve DYP’den milletvekili olan Bahattin Şeker de açılışa katılan isimleri başında geliyordu. Eskişehir’de geleneksel sağ partililerin tabanındakilerin Ataç’ın çevresinde toparlanması ne anlama geliyor? Her şeyden önce AK Parti bu durumu yorumlamalıdır.

SAĞCILARI DA TOPLAMIŞ
AK Parti’nin Eskişehir merkezdeki belediye başkan adaylarını açıkladığında bu köşede ‘AK Parti sola kayıyor’ başlıklı bir yazı yazmıştım. AK Parti kurulduğundan bu yana ilk kez Eskişehir’de merkeze yakın veya merkezde duran adaylar ile sahneye çıkıyordu. Bunun bir getirisi olacak mıydı? Ancak, Ataç’ın seçim bürosunun açılışında yıllarca Eskişehir’de sağ partilerin saflarında siyaset yapan önemli isimleri görünce, Ataç’ın geniş tabana yayıldığını, 1999 yılından bu yana bir dönem hariç belediye başkanlığı yapmasına bağladım. Bu yıl ilk kez Ahmet Ataç için yazılan ve bestelenen türkü seçim bürosunun açılışında çaldı. Ataç için türkü de ‘Eskişehir’in Ağbisi’ betimlemesi kullanılmıştı. Bana göre, müzik biraz arabesk olmuş. Ama seçim bürosunun açılışına katılanlar beğendi. Ataç da, Eskişehir’in Ağbisi unvanını almış oldu. Herkes bu şekilde biliyor.

HALK KONUŞTU
Seçim bürosunun açılışında Ataç’ın uzun uzun konuşacağını düşünenler, yanıldılar. Açılışta ilk önce üretici kadınlar, ev kadınları, çocukları için destek alan anneler konuştu. Yani, CHP’nin her açılışında olan seçkinler burada görülmedi. Hatta burada çevredekilere, Ataç’ın yerine ismini çevredekilere söylediğim siyasetçinin böyle açılışta kimseyi konuşturmayacağını söyledim. Ataç, kendisi de konuştu. Kendisinden sonra konuşmalarda devam etti. Ben assolistim en son ben konuşurum anlayışı görülmedi. Halkla bütünleşen bir belediyecilik örneği verildiği gösterildi.

USTALIK DÖNEMİ
Ataç’ı 1999 yılında belediye başkan adayı olduğunu ilk kez söylediği birkaç kişiden biriyim. Yani, 1999 yılından bu yana kendisini önce Dişhekimleri Odası kuruluşunda sonra da belediye başkanlığı döneminde yakından takip eden bir gazeteciyim.

SİYASET DEVAM EDECEK
Ataç’ın seçim bürosunun açılışında Yılmaz Hoca, Ayşe Ünlüce ile birlikte CHP’li başkan adaylarına oy istedi. Bir veda konuşması da Tepebaşı halkına yapmış oldu. Tepebaşı Seçim bürosunun açılışından sonra evine giden Yılmaz Büyükerşen’i bu kez, CHP’nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Hanım ile ziyaret etti. En son kurultayda en net şekilde Kılıçdaroğlu’nu Yılmaz Büyükerşen desteklemişti. İkili ülke için siyasete birlikte devam etme kararı aldılar. Eskişehir’deki seçim çalışmalarını değerlendirdiler.