Her ülkenin kendi ile bağdaşan bir hayvanı figür olarak kullanması ve benimsemesi yüzyıllardır bilinen bir şeydir. Örneğin Ruslar, gücü ve kurnazlığından dolayı boz ayıların kendilerini en iyi temsil eden hayvanlar olduğuna inanırlar. İspanyollar sizin de bildiğiniz üzere boğa güreşleri ile bilinir. İspanya denince akla gelen ilk şeylerden biri boğalardır bu yüzden. İngiltere kendisine figür olarak aslanı benimsemiştir. Sebebi ise asaletinden gelmektedir. Türklerin ise daha ilk Türk devletlerinden beri sembolü aynıdır. Bozkurt.. Tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Arap kültürünü benimseyen Türk halkının önce bunu bilmesi ve öğrenmesi gerekmektedir.
Bozkurt, Türklerin ulusal sembolüdür. Tarih öncesi dönemlerden beri Türklerce kutsal sayılmıştır. Bozkurt'un kutsal sayılmasının ve Türklerin ulusal sembolü olmasının en önemli nedeni, Ergenekon Destanı'nda anlatıldığı üzere; Türklerin, Demirden dağları eriterek Ergenekon'dan çıkarken, Börteçine adında bir dişi kurt (Bozkurt'un) onlara rehberlik etmesi inancına dayanmaktadır. Atatürk tarafından da ulusal sembol ilan edilmiş ve birçok yerde kullanılmıştır. Çin'de 6. yüzyıldan kalma bir heykelde resmedilen ve Türk olduğu tahmin edilen askerin eliyle bozkurt işaretine benzer bir hareket yaptığı görülmektedir. Bir mağarada bulunmuş olup İslam öncesi Göktürkler dönemine ait olduğu tahmin edilmektedir.
Verdiğim bilgiler bile Bozkurt’un ve bozkurt işaretinin ne kadar eski bir geçmişe dayandığını gözler önüne seriyor.. Bu örnekleri git gide çoğaltabiliriz. Ancak şunu bilmeliyiz ki Bozkurt Türk’ün ve Türklüğün sembolüdür. Ülkemizde herhangi bir partinin bunu kendi ideolojisine uygun görüp kullanması sembolü amacından çıkarmaz. Sırf o parti kullanıyor diye de Tüm Türk milletinin benimsediği bir sembol onlara ait olmaz.
Geçtiğimiz günlerde A Milli futbol takımımızın Avusturya ile maçını izledik. Eminim izleyen herkes nefesini tutarak heyecanla izledi. Son ana kadar tüm takım elinden gelenin fazlasını yaparak çeyrek finale çıkmaya hak kazandı. Elbette gecenin yıldızı attığı 2 gol ile Merih Demiral olmuştu. Sevincini de tarihi ilk Türk tarihine dayanan bozkurt sembolü ile gösterdi.
Bu denli Arap kültürünün popüler edildiği dönemde, belki de dünyanın izlediği bir maçta Türk sporcunun yaptığı bozkurt işareti beni gururlandırdı. Çünkü bozkurt işareti bir partinin kendi sembolü olarak benimsemesinin çok üzerinde bir sembol. Kaldı ki Alparslan Türkeş bozkurt işaretini ilk olarak 1991'de Ankara'ya gelen Gagavuz Türkü gençlerden öğrenip, yapmıştı. Dolayısıyla ilgili partinin mensupları da 1991 yılından itibaren kullanmakta.
Yukarıda da bahsettiğim gibi bozkurt Türk’ün sembolüdür ve siyasi parti ya da fikir ayırmaksızın her Türk’ün gururla ve özgürce yapabilmesi gereken bir semboldür.
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Disiplin Kurulu, Türkiye-Avusturya maçında attığı ikinci golden sonra "bozkurt işareti" yapması nedeniyle milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi hiçbir şekilde kabul edilemez ve hukuk dışıdır. Bozkurt işareti siyasi bir ideoloji değil Türklerin yüzyıllardır kullandığı, Türklüğü sembolize eden bir işarettir. Aynı disiplin kurulu daha önce Sırp milliyetçileri tarafından kullanılan bir selam çeşidi olan çetnik selamı nedeniyle bazı Sırp futbolculara ya hiç ceza vermedi ya da sadece para cezası uyguladı. Bu durumda Merih Demiral’a verilen bu ceza açık bir şekilde Türk düşmanlığı ve ayrımcılığı olarak bilinmelidir..
Herkese iyi tatiller..