İkinci tur olmasaydı, diyenler var. Ekonomi yönünden bu işe bakanlar var. Yarım puan ile seçimin ikinci tura kalması bir anlamda, demokrasimizin işleyişini de gösteriyor. İkinci turdan ekonomi etkilendi. Tamam, da demokrasimiz etkilenmedi mi? Bir araya gelmeyeceğini düşündüğümüz partiler ve liderler bir araya geldi. Yüz çiçek aştı. Yüz fikir yarıştı. Bu seçim seçimden sonra da konuşulur. Gelmeyecek partileri bırakın, bir lider Rusya’yı bile işin içine karıştırmaya kalktı.

BAKAN NE DİYOR?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,hemen ikinci tur öncesinde "Amerika Türkiye'nin bugün uyguladığı jeopolitik benim işime gelmiyor. ABD kapalı kapılar ardında söylemiyor. Bunları açık söylüyor. Bunu alın getirin Biden'in söyledikleriyle örtüştürün. Biden, "Erdoğan Türkiye'nin burnunu Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'ye soktu, bunun bedelini ödeteceğiz" diyor. Aynı zamanda "Bunu darbelerle yapamadık seçimle yapacağız" diyor. Dünyadaki bu ülkeleri istihbarat örgütleri yönetiyor. Onların verdikleri bilgiler üzerinden kendi değerlendirmelerini ortaya koymaya çalışıyorlar. Bu uzun zamandır bir gerçektir. Biden kendine ait aklı melikelerini tam olarak çalıştıramıyor olsa da, ona bunu söylettiren unsurlar, istihbari yapı hala devrededir."

MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI TAMAM
Sinan Oğan’ın aldığı yüzde 5.17 oy dengeleri bozdu. Oğan olmasaydı, seçim bitmişti. İkinci tur sıfırdan başlıyor. Yani, seçim seçimdir. Türkiye’de 5.17 ortalamayı tutturan Oğan, Eskişehir’de yüzde 7’in üstünde oy aldı. Bu oylar, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun kazanmasını engelledi. Şimdi, iki liderden biri alacak. Hesaplar yapılıyor. Batı direkt olmasa da dolaylı olarak müdahale ediyor. Oğan’ın oyları tepki oylarıydı. Kızan Oğan’a verdi. Yani, her çeşit oy var. Oğan’ın aday olmasını sağlayan Özdağ, şimdi Kılıçdaroğlu’nun yanında duruyor. Özdağ Kılıçdaroğlu için ağır sözler kullanmıştı. CHP’de sözleri üzerine bayramda randevu vermemişti.

SEÇİME DOĞRU GİDERKEN
Seçim öncesinde öne çıkan konuların başında Suriyeli sığınmacılarda geliyor. Muhalefet 13 milyon sığınmacı olduğunu söylüyor. Çok yüksek rakam söyleniyor. Devleti yönetenler ise 3 milyon 800 bin diyorlar. ABD ve İsrail, çevremizi üsler ile doldurdukları yetmiyor gibi pusuda bekliyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi aldığında Oğan katkısı olduğunu söyleyecek. Tersi durumda ise Özdağ öne çıkmaya çalışacak. Oğan’a oy verenler bir bütün kuvvet değil. Kısacası, ikinci turun sonucunu tekmili millet tayin edecek.

ESKİŞEHİR’DE DURUM
Birinci turda Millet ittifakı Eskişehir’de 4 milletvekili çıkarmayı başardı. Kılıçdaroğlu’da sandıktan birinci çıktı. Millet ittifakında Kılıçdaroğlu için en çok çabayı, milletvekilleri yada partiler değil. Yılmaz Büyükerşen ile Ahmet Ataç gösterdi. Ataç sahada adım adım gezdi. Çalmadık kapı bırakmadı. Yılmaz Hoca’da birçok yerde halka buluştu. Sosyal medyadan çeşitli meslek gruplarına özel çağrılarda bulundu. Gençlere mektuplar yazdı. İkinin birinci hedefi Eskişehir’de mevcut durumu korumak hatta artırmaktır . Cumhur ittifakı ise Eskişehir’de TBMM’de elde ettikleri güçle Eskişehir’de kırmızı rengi, turuncuya dönüştürmektir. Bakalım Eskişehirli ne diyecek? Eskişehir’de ortaya çıkacak sonuç, 10 ay sonra yapılacak belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri seçimine de ışık tutacak. Bizde merak ediyoruz. Eskişehirli kararını verecektir. Her şeyden önce sandığa gitmeye hemşerilerimizde sandığa gitmelidir. Yurttaşlık görevi hepimizin ortak paydasıdır.