Son günlerde milli ve yerli olmanın önemi anlatılıyor. Bazı tartışmalar bu konu üzerinde dönüyor. Kimin daha milli ve yerli olduğu tartışılıyor. Dün iyice Tepebaşı Belediyemizin yerli ve milli oluğuna kanaat getirdik. Tepebaşı Belediyesi yapay zeka alanında hazırladığı ‘Gelişmiş Yaşlı Bakım İçin Ortak Veri Alanı Projesi’ ile hibe almaya bir kez daha hak kazandı. Belediye hibe projelerine bir yenisini daha ekledi. Kaç hibe aldı. Kimse hesabını tutamıyor. Birkaç tane olsa bir çırpıda sayasın, ama söz konusu Tepebaşı olunca, 25 yılı göz önüne alarak, tek tek şaşırmadan saymak gerekiyor.
HER ŞEY YER DEĞİŞTİRİRKEN
Emek, artı-değer üretmek için kullanılır. Artı-değer, işçinin günlük ücretini kazanmak için harcadığı sürenin ötesinde çalışarak üretilen değerdir. İşçi, genellikle bir günün 8 saatlik çalışma süresinin ilk birkaç saatini kendi ücretini kazanmak için harcar.
KİTAPLARA NE OLDU?
Ancak günümüzde yapay zekâ ve otomasyonun yaygınlaşmasıyla birlikte, geleneksel anlamda emek artık eski önemini yitiriyor. İnsan gücüne olan ihtiyaç azaldıkça, "emek" kavramının yerini "veri" alıyor. Veri, artık yeni petrol olarak kabul ediliyor ve şirketlerin rekabet gücünü belirleyen en önemli faktör haline geliyor.
Raflardan kaldırılan o cilt cilt ansiklopedilerin yerini alan yapay zeka’nın karşısına hakikati gözeten bir program çıkarmazsak o yapay zeka Köroğlu'nu, Karacaoğla'nı, Yunus Emre’yi, hatta Mustafa Kemal Paşa’yı nasıl yazarsa onu kabul edeceğiz. Bu durum, Emperyalist güçlerin dünyaya empoze ettiğine inanmasanız da ona boyun eğeceksiniz, anlamına gelir.
MİLLİ ZEKA
Emperyalist dünyanın gerçekmiş gibi dayattığı bir kötülüğe karşı yılmadan hareket edildiğinde başarılı olmak bir hayal değildir. Olmayanı gerçekmiş gibi gösteren yapay zekaya karşı tavrımız dünyayı karşımıza almak pahasına da olsa da net olmalıdır. Günümüzde Yapay Zeka aldatmacasına karşı her sahada milli yapay zeka programları geliştirmek artık bir tercih değil zorunluluktur. İşte, bu aşama da Tepebaşı Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak, hem yerli hem de Eskişehirli olan bir yapay zeka programını ortaya çıkardı. Başkan Ataç, dün tabii ki mutluydu. Çünkü bir ilke imza atmıştı.
SÖZ SAHİBİYİZ
Belediyemiz 5 milyon Euro olan hibe projede , ortakları İrlanda, Slovenya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan ile parayı bölüştü. Türkiye’ye örnek oldu. Almanya merkezli uluslararası proje de Tepebaşı Belediyesi ile Türkiye’de söz sahibi olurken, milli ve yerli programda ön plana çıkmış oldu. Ayrıca yeni projelerinde sırada olduğunu öğrendik. Başarı için inanmış bir avuç insan yeterli oluyor .