Bacadan çıkan duman mahalleyi sardı Bacadan çıkan duman mahalleyi sardı

Ektaş, “Bugün Eskişehir’de 7’den 70’e kime sorarsanız sorun, bu stadyumu “Eskişehir Atatürk Stadyumu” olarak bilir ve bu şekilde ifade eder. Dolayısıyla burada yeni bir isim verilmesinden söz etmek bile mümkün değildir” dedi. 

YENİ BİR İSİM ARAYIŞI KAYGI VERİCİ

Ektaş, Hatipoğlu’nun “Cumhurbaşkanımızın önereceği ve herkesin seveceği bir isim verilecek” şeklindeki açıklamasının kamuoyunda ciddi kaygılara neden olduğunu belirterek, “Sayın Hatipoğlu, Cumhurbaşkanımızın önereceği ve tüm Eskişehir spor camiasının 7’den 70’e herkesin kabul edip seveceği bir ismin stadyuma verileceğini, Eskişehirlilere adeta bir müjde gibi basın açıklamasıyla duyurdu. Ancak açıklamayı dikkatle dinlediğimizde, stadyuma “Atatürk Stadyumu” isminin verileceğine dair herhangi bir emare bulunmamaktadır. Aksine, Atatürk Stadyumu ismi yerine başka bir ismin verileceği yönünde ciddi kaygılarımız oluşmuştur” dedi.

ESKİŞEHİRSPOR’UN TARİHİNİ EN İYİ BİLENLERDEN BİRİ

Mehmet Ektaş uzun yıllar Eskişehirspor Kulübü başkanlığı yapmış olan Hatipoğlu’nun bu stadyumun adını en iyi bilen kişilerden biri olduğuna dikkat çekerek, “Sayın Nebi Hatipoğlu, uzun yıllar Eskişehirspor Kulübü Başkanlığı yapmış, hayatı, mesleği, kazancı, sanayisi ve ticareti Eskişehir’de geçmiş bir insandır. Dolayısıyla Eskişehirspor’un tarihini de, maçlarını oynadığı stadyumun ismini de çok iyi bilmektedir. Ancak milletvekili seçildikten sonra mensubu olduğu yeni siyasi partinin atmosferine çok çabuk uyum sağlamış olmalı ki, Eskişehir Stadyumu’nun adının zaten Atatürk Stadyumu olduğunu unutmuştur. Sayın Hatipoğlu’na ve onun gibi düşünenlere hatırlatmak isteriz. Eskişehir Stadyumu, inşa edilip hizmete açıldığı 1952 yılından bu yana Eskişehir Atatürk Stadyumu olarak bilinmektedir. Bu stadyumun yeni bir isme ihtiyacı yoktur. İsim verilecekse, ismi olmayan yerlere verilir. Eskişehir Stadyumu isimsiz değildir. Adı Eskişehir Atatürk Stadyumu’dur” şeklinde konuştu. 

TABELA 2016’DA ÇALINDI, HALA YERİNE TAKILMADI

Ektaş, 2016 yılında stadyum yeni yerine taşınırken stadyumun girişinde yer alan “Atatürk Stadyumu” levhasının çalındığını ve yerine hâlâ konulmadığını belirterek, “Peki, bu kriz nasıl ortaya çıktı? 2016 yılında Eskişehir Atatürk Stadyumu, yeni inşa edilen yerine taşınırken, stadyumun girişinde yazılı olan “Atatürk Stadyumu” levhası çalındı. Yanlış anlaşılmasın. “Unutuldu” demiyoruz, “çalındı” diyoruz. Ve o günden bu yana stadyumun hak ettiği ismi taşıyan tabela yeni yapıya takılmadı. Bu durum da “Yeni Eskişehir Stadyumu” ifadesinin yerleşmesine olanak sağladı. Bugün Eskişehir’de 7’den 70’e kime sorarsanız sorun, bu stadyumu “Eskişehir Atatürk Stadyumu” olarak bilir ve bu şekilde ifade eder. Dolayısıyla burada yeni bir isim verilmesinden söz etmek bile mümkün değildir” ifadelerini kullandı. 

NABİ AVCI SÖZ VERMİŞTİ

Açıklamasında Eski Bakan Nabi Avcı’nın 27 Ekim 2021 tarihli beyanına da yer veren Ektaş şunları söyledi; “Öte yandan, bu konuyla ilgili zaman zaman girişimlerde bulunduğunu ifade eden Sayın Nabi Avcı’nın da 27 Ekim 2021 tarihindeki açıklamasını Eskişehir kamuoyuna hatırlatmak isteriz. Sayın Avcı, o gün yaptığı açıklamada, Eskişehir’e inşa edilen Millet Bahçesi’ne “Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi” adının verileceğini, Eskişehir Stadyumu’na ise Atatürk Stadyumu tabelasının tekrar asılacağını ifade etmiş, Eskişehirlilere bu konuda söz vermiştir. Demek ki Sayın Avcı bu açıklamaları yaptıktan sonra, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı bazı çevreler devreye girmiş ve Atatürk Stadyumu tabelasının yerine takılmasını engellemiştir. Sayın Nebi Hatipoğlu’na buradan bir Eskişehirli olarak sesleniyoruz. Eskişehir Stadyumu’nun bir ismi vardır ve bu isim Atatürk’tür. Eğer Sayın Hatipoğlu Eskişehir’e ve spor camiasına gerçekten bir hizmette bulunmak istiyorsa, 2016 yılında çalınan “Atatürk Stadyumu” tabelasının yerine takılmasını sağlamalıdır. Bu konuda görevli ve sorumludur.”
 

Muhabir: Esra KAHYA