1-Şikâyetimiz Var! 

Tramvay seferleri habersiz durduruluyor!

Eskişehir’de İmamoğlu protestoları nedeniyle düzenlenen yürüyüşler sırasında tramvay seferlerinin iptal edilmesi, vatandaşları mağdur ediyor. Ancak asıl sorun, bu iptallerin önceden duyurulmaması. İnsanlar duraklara geldiklerinde tramvayın çalışmadığını öğreniyor, alternatif ulaşım arayışına girerken büyük zaman kaybediyor. Otobüsler yetersiz kalıyor, duraklarda uzun kuyruklar oluşuyor, taksi bulmak ise neredeyse imkânsız hale geliyor. Yetkililerden hem toplu taşımanın durdurulmaması hem de bu tür kararların vatandaşlara önceden duyurulması için daha sorumlu bir yaklaşım bekliyoruz.

Kazım Alan

Whatsapp Görsel 2025 03 27 Saat 00.30.07 54A61271

2-ANA YURDU

Analar yurdunda, güneş batmazmış
Baharı içinde, çiçek solmazmış
Ilgıt esen rüzgâr, yele durmazmış,
Yurduna varmayan, cennet görmezmiş.

Analar yurdunda, ışık sönmezmiş,
Sevgisi bağrında, hasret bitmezmiş.
Kirpiğe yaş değse, gönlü gülmezmiş,
Yurduna durmayan, cennet görmezmiş.

Analar yurdunda, evlat kokarmış
Dilinde gönlünde, yurdu tütermiş.
Gözü gönlü dua, huzur dilermiş,
Yurduna sarmayan, cennet görmezmiş.

Analar yurdunda, güller solmasın
Bahçesi içinde, bağrı yanmasın
Sevinci huzuru, keder görmesin
Yurduna girmeyen, cennet görmezmiş.

Yurdanur İŞLEYEN
Yurdanur-1

3-Kampüs Haberleri

-Turizm Fakültesinde “Turist Rehberliği Nedir? Ne Değildir?” konusu konuşuldu

TRT'deki "Teşkilat" dizisi oyuncusu Aybüke Pusat kadrodan çıkarıldı, TRT'den açıklama geldi TRT'deki "Teşkilat" dizisi oyuncusu Aybüke Pusat kadrodan çıkarıldı, TRT'den açıklama geldi

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Barış Seyhan tarafından “Turist Rehberliği Nedir? Ne Değildir?” semineri. Amfi 3'te düzenlendi. Turist Rehberi Mahmut Zahiroğlu’nun deneyimlerini aktarmak adına konuşmacı olarak katıldığı seminere, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 
Zahiroğlu: “Turistler, karşılarında özgüvenli ve bilgili rehberler isterler”
“Turist Rehberliği Nedir? Ne Değildir?” konu başlığında katılımcı öğrencileri bilgilendiren Mahmut Zahiroğlu konuşmasında şunları söyledi: “Turist rehberliğinin temel görevleri; grup yönetimi, kültürel yeterlilik, güvenlik sağlama ve kuvvetli iletişim becerileridir. Bunlara ek olarak rehberlik yaparken daima ülkenizin değerlerini bilmeli ve bu değerlere sahip çıkmalısınız. Bir rehberin yapması gereken en önemli noktalardan biri de görünür olmaktır. Bu kapsamda turistleri gezdirdiğiniz yerlerde takip edilmesi kolay bir şekilde yürümeli ve anlaşılır bir dil kullanmalısınız. Bu becerileri elde etmek için sıklıkla sunum çalışır şekilde pratik yapmalısınız. Turistler, karşılarında özgüvenli ve bilgili rehberler isterler. Siz de bu becerileri kazanmak adına turlara turist olarak katılabilirsiniz”
Seminer, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Whatsapp Görsel 2025 03 27 Saat 00.30.03 18493316

-Edebiyat Fakültesinde “Filistin Edebiyatı ve Gassân Kenefâni” söyleşisi gerçekleştirildi

Anadolu Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Koordinatörlüğü Edebiyat Kulübü tarafından düzenlenen “Filistin Edebiyatı ve Gassân Kenefâni” başlıklı söyleşi Prof. Dr. Taciser Tüfekçi Sivas Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yazar Prof. Dr. Fatıma Betül Üyümez’in konuşmacı olduğu söyleşiye; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Barış Kılınç, Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fuat Güllüpınar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi ve Edebiyat Kulübü Danışmanı Prof. Dr. Gökhan Tunç ve öğrenciler katılım gösterdi.
Rektör Prof. Dr. Adıgüzel: “Edebiyatın kurşundan daha güçlü olduğunu anlamak ve anladığımı göstermek için ben de bu sahnedeyim”
“Filistin’i kültür, sanat, edebiyat, bilim ve sporu da içerisine alan tüm disiplinleriyle konuşmalıyız.” diyen Anadolu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel etkinliğin açılış konuşmasında şunları söyledi: “Her zaman olduğu gibi bugün de Filistin’i sevdiğimizi ve yanında olduğumuzu bir daha söylemek için buradayız. Edebiyatın kurşundan daha güçlü olduğunu anlamak ve anladığımı da göstermek için ben de bu sahnedeyim. Bu kapsamda bizlere düşen görev her platformda Filistin’i konuşmak, anlamak ve anlatmaya devam etmek olacaktır. Biz de İbrahim’in yakılacağı ateşe su taşıyan karınca gibi küçük de olsa bir taş atmak üzere buradayız. Taş atanlara, taş atanların çok olduğunu bilerek bunları söylüyoruz.” Rektör Adıgüzel konuşmasını Tim Blunk’ın “Bir Taş At” şiirini okuyarak sona erdirdi.

Whatsapp Görsel 2025 03 27 Saat 00.30.02 C663Ec53

4-EMŞAV’dan ziyaret turu

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Eskişehir İl Yönetimi Ramazan ayı boyunca ziyaretlerine devam etti. Eskişehir Adalet ve Komisyon Başkanı Arif Hamdi Sazak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli EMŞAV tarafından ziyaret edildi. Bunun yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından şehit ve gazi ailelerine verilen iftar yemeğine EMŞAV yönetimi katılım sağladı. 

Whatsapp Görsel 2025 03 27 Saat 00.30.06 C238446E

Whatsapp Görsel 2025 03 27 Saat 00.30.04 Dfcd703ASdfghjkl

Whatsapp Görsel 2025 03 27 Saat 00.30.04 Be5678Cf

Whatsapp Görsel 2025 03 27 Saat 00.30.05 22560E91

Whatsapp Görsel 2025 03 27 Saat 00.30.05 093693Fd

Whatsapp Görsel 2025 03 27 Saat 00.30.05 Ed2B39A6

Whatsapp Görsel 2025 03 27 Saat 00.30.04 83049B8C

5-Geceye Fısıldayan Düşler

Sessiz bir gecede yıldızlar dökülür,
Gökyüzü bir tuval, hayaller süzülür.
Bir çocuk düşler kurar, uzak diyarlara,
Kalbinde umut, gözlerinde bahara.
Rüzgâr usulca dokunur saçlarına,
Bir şarkı mırıldanır, eski zamanlara.
Her adımda bir hikâye, bir iz,
Geçmişle geleceğin arasında bir giz.
Gözyaşları akar, sevinçle karışır,
Hayat bir nehir gibi, hep akıp yarışır.
Ve o çocuk bilir, her düş bir gerçek,
Yeter ki inansın, yeter ki emek.
Ata Demir

6- AK PARTİ’DEN HER GÜN İFTAR PROGRAMI 

Eskişehir’de Dede Korkut Parkı’nda AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında her gün 1500 kişiye yemek verildi. AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, ”11 ayın sultanı Ramazan’ı Şerif’in sevincini paylaşıyor gönül sofralarımızda buluşuyoruz” her gün iftar ve etkinlik düzenlendiğini aktardı.

Whatsapp Görsel 2025 03 27 Saat 00.30.02 860Af458

Whatsapp Görsel 2025 03 27 Saat 00.30.02 47Cb7Dc3

Doğru bilinen yanlışlar: Tuz suyun kaynama noktasını düşürmez: Tuz, suyun kaynama noktasını yükseltir.

Günü Sözü: İnsanlar sevdikleri şeyi yok etmeye, daha sonra da yok ettikleri şeyi yeniden sevmeye ve değer vermeye meraklıdırlar

Donald Walsch

Bunları Biliyor Muydunuz? Madison'daki bir matematik öğretmeninin sahip olduğu dünyanın en zeki domuzu çarpım tablosunu 12'lere kadar ezberlemişti.

Faydalı Bilgiler: En inatçı lekeleri bile kolayca çıkarmak ve çamaşırlarınızı daha hızlı kurutmak için çamaşır makinesine aspirin koyun ve deneyin.


 

Muhabir: İlksen Akkan