1.Yüksel Darcan Yaş: 55
Toplu taşıma ücretlerine yapılan zammı normal buluyorum. Çünkü kaçınılmaz bir durum. Akaryakıta gelen zamlar. Farkındaysanız yakın geçmişte okul servis ücretlerine de zam geldi. Bu kaçınılmaz bir gerçek. Bu maalesef ülkemizin bir gerçeği, bunda anormallik görmüyorum. Olması gereken bu. Başka türlü çıkılmaz işin içinden. Hepsi zincirin halkası gibi birbirine bağlı. Kimse bunları istemez ama bu bir mecburiyet. Başka da yolu yoktur. Yapılan zamları normal görüyorum.
2.Ömer Efe Taşer Yaş: 40
Yapılan zammı anlamsız buluyorum, olmaması lazım. Ulaşımda ücretlerin belirli bir standardı olması gerekir. Fiyatların uzun süre boyunca aynı kalması lazım. Aynı zamanda şartları uygun olan ve sağlıklı bireylerin bisiklet kullanmaları gerektiğini düşünüyorum. Dünyanın gelişmiş pek çok ülkesinde çevre temizliği açısından bu uygulama var. Yapılan zamları doğru bulmuyorum ama yapacak bir şey de yok. Her şey her yerde çok pahalı. İnsan nüfusu çoğalıyor, yapacak bir şey yok.
3.Servet Cömertel Yaş: 69
Toplu taşıma ücretlerine yapılan zammı fazla pahalı buluyorum. Emekli insanlar bir taraftan bir tarafa gidecek 20 Lira çok para. 15'te kalsın, kalmalı diye düşünüyorum. Aile bütçelerinin her geçen gün eridiği bir ortamda otobüs ücretlerine yapılan zamlar ek yük getiriyor. Bu konuda en azından yerel yönetimlerin biraz daha anlayışlı yaklaşmasını beklerdim. Zamlar bizim için sürpriz olmadı. Akaryakıt fiyatları arttığı sürece bu zamlar kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızda duruyor.
4.Bahattin Musluk Yaş: 62
İnsanların gelir durumuna baktığımız zaman yapılan zamlar tabii ki yüksek. Bu fiyatların bir süre daha sabit olarak kalması gerekiyor veya cüzzi miktarda olsa da iyi olurdu. Mesela 1 Lira 2 Lira gibi ama birden 5 Lira zam tabii ki fazla. Türkiye'de yaşayan insanların gelir düzeyleri düşük bu yapılan zamlar çok üzücü. İnsan üzülüyor, gelir düzeyine göre fiyatların sabit kalmayıp birden fazla oranda yükselmesi tabii ki insanları ay sonunda sıkıntıya sokuyor. Bu durumda tabii ki üzülüyoruz.
5.Yaşar Yiğit Yaş: 48
Sayın belediye başkanımız ve yetkililer ekonomiyi dikkate alarak zam oranını biraz daha düşük tutabilirler. Hakikaten Eskişehir çok pahalı. Bir bardak çay 30 Lira. İndi bindi yapıyorsun mesela valiliğin önünden Espark'a gidiyorsun aynı parayı 17-18 Lira veriyorsun aynı parayla Yunus Emre'ye de gidebiliyorsun. Keza öğrenciler de aynı durumda. İnsanları da bisiklet binmeye davet ediyorum. Hem Eskişehir'in trafik sorununa çözüm üretilir hem de park sıkıntısı yaşanmaz.
6.Nevin Geze Yaş: 62
Toplu taşıma ücretlerine yapılan zammı hiç iyi değerlendirmiyorum. Zam olmasın yani çok zorlanıyoruz. Yeri geliyor otobüse binecek para bulamıyoruz. Kartlarımızı dolduramıyoruz bazen kaçak olarak biniyoruz. Yapılan zamlardan dolayı ben memnun değilim ama diğer vatandaşları bilemeyeceğim. Olmasın yani çok zam yapıyorlar. Her şeye zam her şeye. İnsan olarak gelirlerimizin giderlerimizi karşılamadığı bir dönemden geçiyoruz. Her geçen gün hayatımız daha da zorlaşıyor.
7.Mehmet Emir Akkuş Yaş: 23
Yeniden zam gelmiş. Birden 5 Lira zam gelmesi bence çok fazla. Ben burada yaşamıyorum, yeni geldim buraya. Diğer şehirlere göre buradaki fiyatların çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Mesela Samsun'da, İstanbul'da ulaşım çok daha ucuz. Ama burada çok pahalı olduğunu düşünüyorum. Bence tramvaylarda iade sistemi gelebilir. Mesela bir durak gidince ücret iadesi vs. Neden uzağa giden biriyle ben aynı ücreti ödeyeyim ki? O yüzden yapılan zammın fazla olduğunu düşünüyorum.
8.Zafer Yıldırım Yaş: 59
Belediye açısından bakarsanız yapılan zam doğru. Niye diye soracak olursanız, mazot olmuş 42-43 Lira. Bunun işletme giderleri var, şeyleri var bu yapılan zam doğru ama öbür tarafına bakarsanız, nedir yani 65 yaşın üzerinde ücretsiz kart. Dünyanın hiç bir yerinde yok. Dünyanın her yerinde 65 yaş üstü vatandaşlara yüzde 50 indirim imkanı sağlanıyor, burada da böyle olması gerekiyor. Bu sayede tramvaylar, toplu taşıma araçları nefes almış olur. 65 yaş üstüne kesin çözüm getirmeleri lazım.