Esgastroder Başkanı Murat Arnik, “Maalesef ülkemizde altyapısı hazırlanmadan kanunlar çıkarılıyor. Gerekli teknik destek, eğitim desteği ve işletme bilgilendirmeleri yapılmıyor. Mali müşavirler ve muhasebecilerin konuya detaylı şekilde hakim olmaması gibi eksiklikler de küçük esnafın bir anda ne yapacağını bilememesine yol açıyor. Ayrıca, 12 yıldır ertelenen bu kanunun 13. Yılında tekrar yürürlüğe girmesi ve cezai müeyyidelerin çok yüksek olması küçük esnafı çaresiz bırakıyor. Bu nedenle yüksek maliyetli İSG firmalarıyla çalışmak zorunda kalıyorlar.” Dedi.

ESO Model Fabrika ile dijital dönüşümde büyük adım ESO Model Fabrika ile dijital dönüşümde büyük adım

“Tüm Tarafların İş Birliği Şart”
Başkan Arnik, etkin bir iş sağlığı ve güvenliği sisteminin, ancak tüm tarafların konunun önemini kavraması ve uyum içinde çalışmasıyla mümkün olabileceğini vurguladı. “Cezalar, yasalar, tüzükler, denetim ve öneriler ancak bir dereceye kadar etkili olabilir.” İfadelerini kullandı.

“Yiyecek-İçecek Sektörüne Meslek Standartları Kurumu Kurulmalı”
Başkan Arnik, Ticaret Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, yiyecek-içecek sektörü için bir “Meslek Standartları Kurumu”nun bir an önce kurulması gerektiğini söyledi.

“İş Güvenliği Bilincinin Artması Ekonomik ve Sosyal Yarar Sağlayacak”
Başkan Arnik, işverenlerin iş yerlerinde alacakları önlemler sayesinde ekonomik ve sosyal faydalar elde edebileceğini belirtti. Meydana gelebilecek iş kazaları ve meslek hastalıklarının maliyetlerinin bilinmesinin,

Kaynak: Bülten