Platform adına konuşan Haydar Büyükeren, 18 ayı aşkın süredir devam eden saldırılara rağmen direnişini sürdüren Filistin halkının, şimdi de sürgün tehdidiyle karşı karşıya bırakıldığını söyledi. Saldırıların sadece askeri boyutta değil, aynı zamanda yerinden etme politikalarıyla da sürdüğünü ifade eden Büyükeren, dünya kamuoyunun sessizliğini eleştirerek şu ifadeleri kullandı:
“Filistin direniş örgütlerinin iradesini kıramayan Siyonist İsrail rejimi, şimdi ateşkes anlaşmalarını çiğneyerek yeni saldırılara girişti. Sivil halkın bombalandığı, kadınların, çocukların katledildiği bu soykırım karşısında sessiz kalan dünya egemenleri ve yerli işbirlikçileri bu suçun ortağıdır.”
Konuşmasında özellikle Türkiye'den İsrail'e devam eden enerji ve ticaret ilişkilerini gündeme getiren Büyükeren, SOCAR ve BOTAŞ üzerinden yapılan yakıt sevkiyatlarını ve ZIM şirketi tırlarının Türkiye'deki faaliyetlerini örnek gösterdi. AKP iktidarının "Filistin dostuyuz" açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını öne süren Büyükeren, şu sözlerle devam etti:
“Soykırımcı İsrail'e ticaretin devam ettiği bir düzende, hamasi açıklamalarla vicdan temizlenemez. Nexoa Maersk gemisinin Mersin Limanı’na yanaşacağı bu günlerde, gerçek dostluk sözle değil, bu ticaret damarlarını kesmekle olur.”
ABD Başkanı Trump ve İsrail Başbakanı Netanyahu’ya yönelik sert eleştirilerde de bulunan Platform, Türkiye'de iktidarın bu iki isimle olan "dostluk ilişkisini" hatırlatarak, kamuoyunu bu politikalara karşı ses çıkarmaya davet etti.
Açıklamaya Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl’de katıldı.