Eskişehir'de havaların soğuması ile birlikte vatandaşların balık talepleri arttı. Et ürünleri ve ardından tavuk fiyatlarının bütçeleri zorlaması sebebiyle vatandaşın tercihi balık oldu. Eskişehir’de balıkçılık yapan esnaf, vatandaşın yeni yıla hazırlanırken kırmızı et ve tavuk yerine balığı tercih ettiklerini belirtti.

VATANDAŞIN YILBAŞI TERCİHİ BALIK

Eskişehir’de balıkçılık yapan Barış Çağan, balık satışlarının iyi gittiğini belirterek, "Balık satışlarımız çok iyi gidiyor. En çok sattığımız balık, çineekop, sarı kanat, barbun. Vatandaş palamuta doydu. Üç aydır sürekli palamut sattık. Vatandaşlar kırmızı et ve tavuk fiyatlarının artmasından dolayı yılbaşında soflarını balıkla süsleyecekler. Balık fiyatları şu an oldukça uygun. vatandaşlarımız rahatlıkla alabilsin diye fiyatları minimize tutmaya çalışıyoruz. hamsi dönemi bitti diyebiliriz. Şu an en pahalı balıklar, Norveç Somonu, Kalkan, Deniz Levreği, Deniz Çuprası, Kırlangıç, Bako Mezgit, bir de Deniz Turnası. Bu balıkların fiyatları da 250 lira 750 lira arasında değişkenlik göstermektedir" dedi.

Adsız Tasarım-30

İşte kırmızı et, hindi ve balık güncel fiyatları şöyle:

Kırmızı et fiyatları;

Kuzu Et: 550 lira

Kuşbaşı: 600 lira

Rosto: 600 lira

Bonfile: 700 lira

Kuzu Kuşbaşı: 720 lira

Kuzu Pirzola: 850 lira

Kuzu But: 650 lira

Emeklilerden "geçinemiyoruz" eylemi: İnsanca yaşamak istiyoruz! Emeklilerden "geçinemiyoruz" eylemi: İnsanca yaşamak istiyoruz!

Kuzu Kol: 580 lira

Dana Bonfile: 800 lira

Güncel hindi fiyatı;

300-400 lira

Balık fiyatları;

Hamsi: 200 lira

Barbun: 250 lira

Uskumru: 200 lira

İstavrit: 200 lira

Muhabir: Tuğba AKTAY