Eskişehir'de havaların soğuması ile birlikte vatandaşların balık talepleri arttı. Et ürünleri ve ardından tavuk fiyatlarının bütçeleri zorlaması sebebiyle vatandaşın tercihi balık oldu. Eskişehir’de balıkçılık yapan esnaf, vatandaşın yeni yıla hazırlanırken kırmızı et ve tavuk yerine balığı tercih ettiklerini belirtti.
VATANDAŞIN YILBAŞI TERCİHİ BALIK
Eskişehir’de balıkçılık yapan Barış Çağan, balık satışlarının iyi gittiğini belirterek, "Balık satışlarımız çok iyi gidiyor. En çok sattığımız balık, çineekop, sarı kanat, barbun. Vatandaş palamuta doydu. Üç aydır sürekli palamut sattık. Vatandaşlar kırmızı et ve tavuk fiyatlarının artmasından dolayı yılbaşında soflarını balıkla süsleyecekler. Balık fiyatları şu an oldukça uygun. vatandaşlarımız rahatlıkla alabilsin diye fiyatları minimize tutmaya çalışıyoruz. hamsi dönemi bitti diyebiliriz. Şu an en pahalı balıklar, Norveç Somonu, Kalkan, Deniz Levreği, Deniz Çuprası, Kırlangıç, Bako Mezgit, bir de Deniz Turnası. Bu balıkların fiyatları da 250 lira 750 lira arasında değişkenlik göstermektedir" dedi.
İşte kırmızı et, hindi ve balık güncel fiyatları şöyle:
Kırmızı et fiyatları;
Kuzu Et: 550 lira
Kuşbaşı: 600 lira
Rosto: 600 lira
Bonfile: 700 lira
Kuzu Kuşbaşı: 720 lira
Kuzu Pirzola: 850 lira
Kuzu But: 650 lira
Kuzu Kol: 580 lira
Dana Bonfile: 800 lira
Güncel hindi fiyatı;
300-400 lira
Balık fiyatları;
Hamsi: 200 lira
Barbun: 250 lira
Uskumru: 200 lira
İstavrit: 200 lira