Tayvanlı emekli amiral Bay Wu, eski günlerine geri dönüp baktığında, rehber füze fırkateyniyle dünyanın çeşitli bölgelerinde yaptığı onlarca yıllık hizmetinden daha gururlu olamazdı.
Bir zamanlar yüzlerce Tayvan deniz subayını evlerinden binlerce mil uzakta görevlendirdi ve kendi ulusunu temsil etmenin bir onurunu hissetti - Tayvan'ın resmi adı olan Çin Cumhuriyeti hükümetini.
"Donanma emeklisi, "Çin medeniyetinin bir üyesi olduğuna inanıyorum" dedi ve görüşleri nedeniyle hedef olmaktan korktuğu için CNN'den tam adını kullanmamasını istedi.
Kimlik meselesi - ve Tayvan'ın Çin ile ilişkisi - adanın en önemli siyasi ayrılıklarından biri olmuş ve anketler, bu durumun önceki seçimlerde oy verme eğilimleri ile yakından ilişkili olduğunu gösteriyor.
Ancak 23.5 milyonluk adanın yeni bir lider seçmeye hazırlandığı bu Cumartesi günü, uzmanlar kimliğin sonuca daha az etki etmiş olabileceğini söylüyor.
Bay Wu'nun Çin mirasına olan bağlılığı, eski askerler arasında tipik bir durum ve bu durumu paylaşanlar, Tayvan'ın otoriter dönemi altında büyüyen ve aileleri 1949'daki Çin İç Savaşı'nın sonunda Tayvan'a kaçan birçok yaşlı kuşaktır. Ancak çalışmalar, genç kuşakların artık çoğunlukla sadece Tayvanlı olarak tanımlandığını gösteriyor.