1- BİRLİKTE GEZMEYE DEVAM EDELİM
Aynı zaman diliminde hem zaman, hem para hem enerjiyi aynı anda isteyen büyülü şehir İstanbul. Tarih ve anılar kokan bu güzel şehirde, Mısır Çarşısında, Beta Yeni Han Kahve Müzesinde verdiğimiz keyifli kahve molamızın ardından turumuza Sirkeci yönüne doğru devam ediyoruz. Esnaf ekmek telaşında. Rengârenk, ilgi çekici yöntemlerle müşteri çekmeye çalışırken, tarihi yolculuğunda kendini ispatlayan mekânlar vakur, sessiz bekleyişte. Filibe köftecisi bunlardan birisi. Ailemizin gurmesi Mebişimin eşiyle birlikte yaptığı özenli keşiflerden birisi. Tarihi Hoca Paşa sokağında, aslını hiç bozmadan bugünlere ulaşan Filibe Köftecisi 130 yıllık anılarla dolu. Birçok yazar, çizer ve edebiyatçıya ev sahipliği yapan Filibe Köftecisinin farklı köşelerinde Tarık Dursun K. Mario Levi, Muzaffer Buyrukçu, Oktay Akbal, büyük tarihçi Reşad Ekrem Koçu, ünlü ressam Abidin Dino'nun varlığını hissediyorsunuz. Damak çatlatan bir lezzet. "İstanbul Bir Masaldı" romanının içindeyiz sanki. Masaldan gerçeğe dönüş vakti. Güneşim ve Mercanımın okuldan çıkış saati yaklaşıyor. İstanbul'da ulaşım ciddi zaman istiyor. Deniz Alyam anne ve babasıyla ilk İstanbul turuna, Karaköy'e doğru ilerlerken, eşim ve ben Elifim ile birlikte Kadıköy vapuruna geçiyoruz. Bizde yeri bambaşka olan Sarayburnu'na, Topkapı Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı'na el sallayarak boğazın serin sularında, martılar eşliğinde Kadıköy İskelesi'ne vardık. İstanbul vapurlarının gönülleri hoş eden konser sürprizine keyifle eşlik ettik. Daha da keyiflisi, Kadıköy İskelesi'nde İstanbul Kitapçısında Güneş Masalım için bulduğumuz, ressamları tanıtan kitaplar oldu. Muhteşem renklerle, duygu dünyasını resmetmekte, onun bu konuya olan ilgisini artırmak için muhteşem iki kitap. İstanbul'un güzel yüzüne veda zamanı. Okul çıkışında Güneşime, Mercanıma sürpriz zamanı. Hoşçakal Güzel İstanbul.
Dilek Özfidan
2-KİM NASIL BİLİR
Doğarken yazılmış, dönüş bileti
Yeri ve vaktini, kim nasıl bilir?
Dokuz ay karanlık, can silueti
Doğan mı aydınlık, kim nasıl bilir.
Etten bir duvarda, suyun içinde
Bir can, derya olmuş, kim nasıl bilir
Ol diyen kudretin, rahim mülkünde
Can mı, yurt müjdeler, kim nasıl bilir.
Candan can ayrılır, acır mahlûkat
Araf mı, vuslat mı, kim nasıl bilir
Sılayı Rahmana, dönüş hakikat
İnsan toprak kokar, kim nasıl bilir.
Bir nefese muhtaç, vücut ihramı
Dokunmuş kalpleri, kim nasıl bilir
Suretin nizamdır, selan ikramı
Gök, yer son kelamı, kim nasıl bilir.
Yurdanur İŞLEYEN
3- Eskişehirli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın 32. Geleneksel yemek programı
Eskişehirli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 32. Geleneksel yemek programı düzenlendi. Düzenlenen programda yeni mali müşavir olanlara ruhsatları verildi. Eskişehir Şube Başkanı Ersin Karakoç’un konuşmasıyla başlayan programa çok sayıda oda üyesi katılım sağladı. Yemekten sonra düzenlenen eğlence programında üyeler doyasıya eğlendi. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olan Fatih Mutlu, Hande Mutlu, Arda Özarslan, Begüm Sağlam, Sude Lafcı’da düzenlenen geceye katıldılar.
4- Kampüs Haberleri
-Öğrenci Spor Turnuvaları başlıyor
Anadolu Üniversitesi nitelikli eğitim kalitesinin yanı sıra düzenlediği çeşitli etkinlikler ile öğrencisine en iyisini sunmaya çalışıyor. Eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra kültür sanat etkinlikleri ile öğrenciler dolu bir Akademik Yıl geçirirken Anadolu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen spor etkinlikleri öğrencilerin sosyalleşmesi için önemli rol oynuyor. Bu kapsamda düzenlenecek olan Öğrenci Spor Turnuvaları ise önümüzdeki hafta başlıyor.
-“Seyyid Sücaaddin Veli Çalıştayı” Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ve Eskişehir Valiliği tarafından düzenlenen “Seyyid Sücaaddin Veli Çalıştayı” Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çalıştaya Eskişehir Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Eğitim ve Yayın Daire Başkanı Dr. Nimet Altıntaş, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Özkay, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Avnamak, Alevi-Bektaşi İnanç Önderi Mehmet Demirtaş ve Çalıştay Koordinatörü Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşim Şahin başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.
5-TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nın 70. Yıl dönümü plaket töreni
TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nın 70. Kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen plaket töreninde güzel bir akşam yaşandı. Oda Başkanı Nezihe Hanecioğlu’nun yaptığı konuşmayla başlayan gecede plaketler verildi. Yemek sonrası Mesut Girgin konseriyle devam eden gece oldukça neşeli geçti.
6-ŞİKÂYETİMİZ VAR!
Toplu taşımadaki dijital göstergeler ne zaman çalışacak?
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs durakları ile tramvay duraklarına konulan ve araçların gidiş geliş saatlerini belirten dijital göstergeler konusunda bir türlü çözüm bulunabilmiş değil. Yıllardır duraklardaki bu dijital göstergeler için zaman zaman “test aşamasında” ibaresi kullanılsa da kesin çözüm bir türlü üretilemedi. Tramvaylar ile ilgili çok sıkıntı olmasa da özellikle Odunpazarı otobüs duraklarındaki dijital panoların bir türlü sağlıklı çalışmaması vatandaşı gerçekten bazen çıldırtabiliyor. Daha önceden kâğıt listeler halinde duraklara asılan sefer saatleri de kaldırılınca vatandaş araçların ne kadar sürede gelip gelmeyeceğini kestiremiyor. Bu test aşaması bitse de bu sorun bir çözüme kavuşsa.
Tahir KESKİNTAŞ