Sivrihisar'da eğitim alanındaki öncü çalışmalarına bir yenisini ekleyen Sivrihisar Eğitim Vakfı, emekli öğretmenlere özel bir etkinlik düzenledi. Vakıf Başkanı Bekir Kalır, gerçekleştirdiği konuşmada, öğretmenlerle bir araya gelmenin kendisi için büyük bir bahtiyarlık olduğunu belirtti.
Kalır, "Bugün burada, aralarında benim öğretmenim de olan öğretmenlerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu etkinliğimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz. Emekli öğretmenlerimiz, bu toplumun teminatıdır ve onları unutmamak adına böyle anlamlı bir etkinlik düzenlemek istedik." şeklinde konuştu.
Emekli öğretmenler adına konuşan İbrahim Kılıçaslan ise, ilçelerinde böyle bir etkinliğin ilk defa gerçekleştirildiğini ifade ederek, Sivrihisar Eğitim Vakfı'na teşekkür etti. Kılıçaslan, "Diğer kurumlar ve sivil toplum kuruluşları, Sivrihisar Eğitim Vakfı'nı örnek alarak, emekli öğretmenleri unutmamalı ve onlarla bir araya gelmeyi sürdürmelidir." dedi.
Etkinlik, duygusal anlara sahne olurken, emekli öğretmenlerin bir araya gelip anılarını tazeleme fırsatı bulmaları, ilçedeki eğitim camiasını bir araya getiren özel bir gün olarak kayda geçti.