Raporu hazırlanmasına başkanlık yapan Prof. Dr. Bülent Görenek, raporun yaklaşık iki yılda hazırlandığını belirterek,  hazırlanmasında başkanlığını yaptığı rapora yine ülkemizden Doç. Dr. Gurbet Özge Mert’in de yazım komisyonunda görev aldığını söyledi. 

TADAVİLERİ SÜRATLE YAPILMALIDIR 
Prof. Dr. Bülent Görenek, ani gelişen kalp yetmezliğinde kalbin karıncıklarından kaynaklanan çarpıntıların  yani ritim bozukluklarının  çok tehlikeli sonuçlar verebildiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:” Bu çarpıntıların zamanında tanınması ve uygun tedavi yaklaşımlarının süratle uygulanması hastaların hayatta kalması için son derece önemlidir. Sağlam kalplere nazaran ani kalp yetersizligi gelişen hastalarda bu tür ölümcül çarpıntılar çok daha tehlikeli olmaktadır. Çünkü aniden bozulmuş kalp fonksiyonlari çoğu kez tedaviye istenilen yanıtın alınmasını güçleştirmektedir.Bu önemli konuda birkaç yıl önce Avrupa Kardiyoloji Derneği en uygun tanı ve tedavi yaklaşımının nasıl olması gerektiği konusunda hekimlere kılavuzluk edebilecek bir uzlaşı raporu hazırlamaya karar verdi”. 
Prof. Dr. Bülent Görenek, raporun önemli bir kaynak olacağına da dikkat çekerek,” Yaklaşık iki yılda hazırlanan bu raporda ülkemizden Prof. Dr. Bülent Görenek başkanlık görevine getirilirken yine ülkemizden Doç.Dr. Gurbet Özge Mert ise raporun yazım komisyonunda görevlendirildi.Söz konusu bilimsel rapor Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin en saygın dergilerden birinde yayımlandı. İlaveten aynı derneğin iki saygın bilimsel dergisinde daha yayımlanması planlanan rapor sonuçları itibari ile kalp yetersizliği ve kalp çarpıntılarıyla uğraşan tüm dünyadaki hekimler için önemli bir kaynak olacaktır”.

Muhabir: Can Hacıoğlu