Endişe verici! 

İyi ki doğdun Ali İsmail! İyi ki doğdun Ali İsmail!

Eskişehir’in kalbinden geçen ve şehre ayrı bir güzellik katan Porsuk Çayı, son görüntüsüyle endişe yaratıyor. Çayın yüzeyinde biriken plastik şişeler, poşetler ve diğer atıklar hem çevre kirliliğine hem de kötü kokuya neden oluyor. Durumu fark eden vatandaşlar ise yetkililerden acil çözüm talep ediyor.

Şikayetler arttı! 

Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte, Porsuk kıyısında yürüyüş yapan ve köprü üzerinden manzarayı izleyenlerin şikayetleri artmış durumda. Bölgedeki esnaflar ve çevre sakinleri, bu kirliliğin uzun süredir devam ettiğini ve zaman zaman temizlik çalışmaları yapılsa da sorunun kalıcı olarak çözülmediğini belirtiyor.

Adsız Tasarım 2025 03 17T125334.415

İçler acısı bir durumda! 

Şehirdeki üniversite öğrencilerinden öğrencilerden biri, “Burası Eskişehir’in simgesi, turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri. Ama şu an içler acısı bir durumda. Daha önce böyle değildi, gittikçe kirleniyor” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Çayın rengi değişti! 

Bir diğer vatandaş ise, “Her gün buradan geçiyorum, eskiden sular daha berraktı. Şimdi çöpler yüzünden çayın rengi bile değişmiş gibi görünüyor” dedi.

Caydırıcı önlemler alınmalı! 

Çevreciler ve duyarlı vatandaşlar, Porsuk Çayı’nda düzenli temizlik yapılmasını ve atıkların önüne geçilmesi için caydırıcı önlemler alınmasını istiyor. Belediye yetkililerinin ise konuyla ilgili nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

Muhabir: Tuğba Aktay