Vatandaşlar, kaldırımlara ve boş arsalara gelişi güzel bırakılan ekmek, kemik ve yemek artıklarının etrafa dağıldığını ve özellikle sıcak havalarda kokuya neden olduğunu dile getiriyor.

“Hayvanları seviyoruz ama bu şekilde değil”

Mahalle halkı, sokak hayvanlarının korunmasından yana olduklarını belirterek, bu durumun bilinçsizce yapılan bir iyilik olduğunu vurguladı: “Elbette hayvanlar aç kalmasın, ama bu şekilde olur mu? Kemikler, pilav artıkları, ekmekler günlerce toplanmıyor.”

Başkan Ataç: Türkiye’de parmakla gösterilen bir orkestrayız Başkan Ataç: Türkiye’de parmakla gösterilen bir orkestrayız

Yetkililere çağrı

Mahalle sakinleri, sokak hayvanlarını korumanın daha sağlıklı ve kontrollü yollarla yapılması gerektiğini belirterek, belediyeye çağrıda bulundu: “Bu işin bir kuralı olmalı. Belirli besleme noktaları yapılsın, çöpler düzenli alınsın. Hayvanları da mahalleyi de korumanın yolu budur.”

7Ad67Dce 6E6D 4918 B6F3 Cf759Eaa9Bb9

Kaynak: 2Eylül Haber