Rektör Prof. Dr. Özcan, “en büyük hayalim!”

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), 2 Ocak 2025 itibariyle önemli bir yeniliğe imza atarak İki Eylül Kampüsü Ana Yemekhanesi mutfaklarında yemek üretmeye başladı. Bu önemli değişiklik ile öğrencilere ve personele sunulan yemeklerin kalitesini ve sağlığını üst seviyelere taşımayı amaçlanıyor. ESTÜ yemekhanelerinde hayata geçirilen yerinde üretim döneminin, üniversitenin daha sürdürülebilir, ekonomik ve sağlıklı bir yemek hizmeti sunma misyonunun bir parçası olduğunu belirten ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, “Yaklaşık iki yıl önce göreve başladığımda en büyük hayallerimden biri, öğrencilerimize ve personelimize kendi ürettiğimiz kaliteli ve sağlıklı yemekleri sunabilmekti. Bu hedef doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığının sağladığı bütçe sayesinde bir hayalimizi daha gerçekleştirmiş olduk. Bu noktada Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığına da minnettar olduğumuzu belirtmek isterim” dedi,

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu: "Hakkımızı mücadele ile alacağız" Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu: "Hakkımızı mücadele ile alacağız"

Foto1

İhtiyaçlara cevap verecek düzenleme

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Özcan ,“Kendi mutfağımızda yemek üretmek, öğrenci ve personelimize daha sağlıklı ve taze yemekler sunma imkânı sağlamaktadır. Ayrıca ekonomik açıdan da avantajlı bir yapı oluşturuyoruz. Bu süreç, Üniversitemizin sürdürülebilirlik hedefleriyle uyumlu olup, dışa bağımlılığı azaltırken yerel tedarikçilerle işbirliği yaparak bölgesel ekonomiye katkı sağlamaktadır. Bu sistem, öğrenci ve personelimizin dengeli ve besleyici gıdalarla sağlıklı bir şekilde beslenebilmesini hedeflemektedir. Yemeklerimizin her aşamasında kaliteyi ön planda tutarak, farklı beslenme ihtiyaçlarına hitap edecek menüler sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca kurulan bu sistemin verimliliği arttıracağı ve sürdürülebilir bir yemek üretim modeli oluşturacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Foto2

Günde 3 binden fazla kişiye yemek servisi

ESTÜ yemekhanelerinde, günde ortalama 3.000 kişiye yemek servisi sağlandığı öğrenildi. Ayrıca hafta içi her sabah, ana yemekhane mutfaklarında hazırlanan yemekler taşıma araçları ile Porsuk ve Ulaştırma MYO’ları ve Fen Fakültesi için Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsüne ulaştırılmaktadır. Porsuk ve Ulaştırma MYO’larında 200, Fen Fakültesinde ise 400 öğrenci ve personelin de günlük olarak yemek hizmetinden faydalandığı öğrenildi. Yerinde üretim sistemiyle birlikte, yemekhanede her gün 4 çeşit yemeğin yanı sıra ve her öğün için ayrıca vejetaryen menüler de hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak üniversiteden yapılan açıklamada Öğrenci ve personelin dengeli beslenmelerini sağlamak amacıyla, menüler titizlikle planlandığı ve menülerin hazırlanmasında öğrenci ve personelin taleplerinde değerlendirildiği öğrenildi. Bu arada Yemekhanede taze ve kaliteli yemek üretimi sağlanabilmesi için kapsamlı bir altyapı oluşturulduğu gıda güvenliğini temin etmek adına 7 farklı deponun kullanıldığı da belirtiliyor.

Foto4

5 salonda 52 personel hizmet veriyor

Yemekhanede taze ve kaliteli yemek üretimi sağlanabilmesi için kapsamlı bir altyapı oluşturulduğu gıda güvenliğini temin etmek adına 7 farklı deponun kullanıldığı da belirtiliyor. İki Eylül Kampüsünde yer alan ana yemekhanenin, 307 masa ve 1.101 sandalye kapasitesine sahip olduğu, toplamda 5 salondan oluştuğu yemekhane hizmetinin de 52 personel tarafından verildiği bu salonlardan birinin personele, diğer dört salonun ise öğrencilere hizmet verdiği öğrenildi.

Foto5

Muhabir: Enes KARAKAYA