Araştırma görevlilerinin bir kısmı uzmanlığını aldı, bir kısmı başka hastanelere veya başka bölümlere geçiş yaptı, bir kısmı da uzmanlık eğitiminden feragat etti; sonuç olarak ESOGU Acil Serviste şu an da aktif olarak çalışan Acil Tıp araştırma görevlisi sayısının 8’e düşmesi ile birlikte diğer branşlarında desteği ile hizmet aksamasına mani olmadan görev yapmaya devam ediliyor.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Acil serviste acil tıp araştırma görevlisi sayısının azalması ile acil servise, Dekanlık tarafından anabilim dallarından araştırma görevlisi takviyesi yapıldı.
Acil Servisteki hasta bakım hizmetleri devam etmekle birlikte acil olmayan yeşil alan hastalarının hizmetleri aile hekimliği araştırma görevlileri tarafından sağlanırken, sarı alan hastalarının tedavi hizmetleri kırmızı alan olarak tarif edilen alan ikiye bölünerek aynı alan içinde sağlanmaktadır. Tıp Fakültesi Hastanesi şu an için Acil Tıp araştırma görevlisi eksikliğinin çözümü için diğer anabilim dallarından doktor takviyesi yaparak çözüm bulmaya çalışıyorlar. Temel bilimler hariç tüm branşlardan görevlendirme yapılarak acil araştırma görevlileri ve acil öğretim üyeleri eşliğinde hasta bakımı ve tedavi hizmetleri yürütülüyor. Bu durum her ne kadar tedavi hizmetlerinde şu an için herhangi bir sorun yaratmasa da hasta bekleme süreleri ve acil servis çalışanları için fazladan yüke neden olmaktadır.
Sağlık Bakanlığı’nın özellikle YÖK’e bağlı olan üniversite hastanelerinde acil servislerde yaşanan araştırma görevlileri sıkıntısına çözüm bulması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı ve Üniversite hastaneleri arasındaki maaş farkları, hemşire, hasta bakıcı, sedye taşıma ve sekreter gibi yardımcı sağlık personeli sayılarının düzeltilmemesi durumunda üniversite hastaneleri acil servislerinde ayrılışların devam edebileceği öngörülebilir. Aksi takdirde acil hizmetlerinde çok ciddi aksamlar meydana gelebileceği için Sağlık Bakanlığı ve YÖK’ün bu duruma acilen el atması gerekmektedir.