Muazzez Öğretmenin eğitim seviyesi düşük ailelerin 12-14 yaş arası çocuklarının eğitim hedeflerinin sınırlı olmasından hareketle geliştirdiği proje, kariyer planlama atölyeleri vasıtasıyla gençlerin hayatlarına dokunmayı hedefliyor. Oyunlarla etkileşim yaratarak oluşturulacak olan atölyelerin, hedef öğrencilerin yaşça kendilerine yakın proje okullarındaki lise öğrencileriyle birlikte düzenlenmesi planlanıyor.
“Değerli Öğretmenim Programı”, Anadolu Vakfı tarafından 11 yıl önce “Gençleri yetiştiren değerli öğretmenleri, eğitim ve gelişim programlarımız ile destekliyoruz” ilkesiyle hayata geçti. Hızla değişen gündem ve teknolojiler ışığında 2024 yılında Prof. Dr. Selçuk Şirin ve ekibi tarafından içeriği yenilenen “Değerli Öğretmenim Geleceğe Işık Tutan Yıldızlar” programına, 2024 yılında 81 ilden 7 bin öğretmen ve eğitimci, çözüm önerisi ve iş fikirleriyle başvurdu. Yeni nesil problemlere yaratıcı çözümler sunmak isteyen bütün eğitimcilere ve eğitimci adaylarına açık olan programın “Hayalden Gerçeğe Tasarım” atölyesinde, eğitim alanında yeni trendler, yeni nesil uygulamalar ile Türkiye ve dünyadan yaratıcı çözüm örnekleri hakkında bilgiler aktarıldı.
ABD, Avrupa ve Türkiye’den öncü isimlerin oluşturduğu jüri üyelerinin ilk değerlendirmesi ile 100 eğitimcinin devam ettiği “Hayalden Gerçeğe Dönüşüm” atölyesinde ise katılımcılar, fikirlerini hayata geçirebilmek, hayallerindeki fikri projelendirmek için süreç ve takım yönetimi, fon bulma gibi konularda uzmanlardan destek aldılar.Eğitimin Yıldızı 24 projeye mentorluk, networking ve iş birliği imkanı sunulacak
Jüri üyelerince 100 proje içinden finale kalan Van’dan Adana’ya, İzmir’den Hakkari’ye, Tekirdağ’dan Gaziantep’e 19 farklı ilden 24 proje sahibi katılımcı ise, son aşamada gerçekleşen “Hayalden Gerçeğe Uygulama” atölyesinde, fikir ve sunumları hakkında uzmanlarla birebir çalışarak, projelerini uygulanabilir hale getirdiler. Anadolu Vakfı Eğitimin Yıldızları olarak kabul edilen 24 proje, ‘’Yıldız Projeler’’ olarak tüm Türkiye’ye tanıtılacak, mentorluk, networking, kırkar bin TL maddi destek ve iş birliği imkanları ile projelerin hayata geçirilmesi desteklenecek.
Dijital Dönüşüm, İnovasyon ve Sosyal Etki başlıklarındaki 3 proje, özel ödülün sahibi oldu
Programa başvuran 7 bin öğretmenin projelerinde öne çıkan ortak başlıklar eğitimde fırsat eşitliği, eğitimde dijitalleşme ve doğayla bütünleşik eğitim olmuştu. Bu projeler arasından 3 proje ise “Dijital Dönüşüm, İnovasyon ve Sosyal Etki” başlıklarında ilk 3’e girerek mentorluk, networking ve iş birliği desteklerinin yanı sıra yüz ellişer bin TL maddi ödül de kazandı.
HER YIL 24 EĞİTİMCİYE PROJE DESTEĞİ
Ödül töreninde konuşan Anadolu Vakfı Genel Müdürü Evrim Hizaler “Toplumu geleceğe taşıyacak eğitimcilerimizin bilgi, beceri ve yetkinliklerini artırarak hayallerini gerçeğe dönüştürmek amacıyla çıktığımız yolda, Anadolu’dan dünyaya örnek olacak uygulamalar ve Eğitimin Yıldızlarını bulmayı hedeflemiştik. Anadolu Vakfı olarak, eğitimin öncüsü olma misyonumuzu 45 yıldır kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu program ile yaratıcı fikirlerin hayat bulduğu ve geleceğin eğitim dünyasının temellerinin atıldığı bir platform oluşturduk. Öğretmenlerimizin enerjileri azimleri ile ortaya koyduğu bu değerli projelerin, eğitim dünyamıza ilham kaynağı olacağına inancımız tam. Anadolu Vakfı olarak, bu fikirler hayata geçerken her alanda öğretmenlerimizin yanında olacağız. Bu yaratıcı fikirlerin toplumsal etkisini düşünmek bile hepimizi heyecanlandırıyor.” dedi.
ÜNLÜLERDEN OLUŞAN JÜRİ
25 kişiden oluşan jüri; California Üni. Berkeley İşletme İnovasyonu Enstitüsü Müdürü Prof. Oğuzhan Aygören, Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, New York August Leadership Kurucu Ortağı Ümran Beba, Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül, Türkiye İş Bankası Yeni Nesil Girişimcilik Başkanı Barış Karakullukçu, Amsterdam Ida Leadership Consulting Genel Müdürü Nilgün Langenberg, Turkish Philanthropy Funds Direktörü Şenay Ataselim Yılmaz, Insider Kurucu Ortağı ve CEO’su Hande Çilingir, Migros Grubu İcra Başkanı Dr. Özgür Tort ve TeacherX Kurucusu Dr. Işıl Boy Ergül gibi global çapta başarılı çalışmalar yürüten isimlerden oluştu.