Ülkemizdeki bir kuruyemiş firması, Türkiye'nin kuruyemiş haritasını çıkardı. 81 ilin kuruyemiş haritası içerisinde badem ve Antep fıstığı kuruyemiş ürünleri öne çıkıyor. Eskişehir karışık kuruyemiş tüketen iller arasında yerini aldı. Bitlis ilk sırada Kudüs hurmasını tercih ederken, Bingöl ve Gümüşhane kavrulmuş badem içi tüketmeyi tercih ediyor. Aydın ve İzmir’in tercihi Antep fıstıklı sütlü çikolata olurken, Çankırı ve Bayburt’un ilk tercihi Kaju oldu. Kuruyemişte Ankara’nın, Kocaeli’nin, Kayseri’nin, Kırşehir’in, Karabük’ün, Bartın’ın, Muş’un, Iğdır’ın, Ardahan’ın, Hakkari’nin ilk tercihi kuruyemiş ürünü ise lüks karışık kuruyemiş oldu.
Aydın ili ikinci tercih olarak Antep Fıstıklı Sarma Sadrazam’ı tercih ederken, Bursa, Antalya, Konya, Yozgat, Eskişehir Trabzon, Tokat, Balıkesir, Sivas, karışık kuruyemiş yemeyi tercih etti. Kocaeli, Adana, Gaziantep, Kastamonu, Mersin, Van ve Ordu’nun ikinci tercihi kaju olurken, Erzurum’un ikinci tercihi Badem oldu.
Can HACIOĞLU