Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Bahar Bilen, yaptığı açıklamada, Ramazan ayında birçok restoranın kapalı olduğunu ve işletmelerin bu dönemde umdukları gelirleri elde edemediklerini vurguladı. 

F63Fcad2 3316 4302 B781 Afd452C86937

Yaşanan ekonomik krizin vatandaşın alım gücünü düşürdüğünü kaydeden Bilen, “Vatandaşın alım gücü düştü insanlar dışarıda yemeye para ayıramıyor bu da bizim işletmelerimizi çok etkiliyor. Bazı kesimler çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor özellikle emekliler onlar iftarlarını evlerinde yapıyorlar” ifadelerini kullandı. Birçok lokantanın Ramazan ayında kapalı olduğunu aktaran Bilen, “İşletme sahipleri Ramazan ayında iş yapmayacaklarını düşündükleri için işletmelerini kapattı ve bu bir ayı tamirat ve onarım işlerine ayırdılar. Bu süreçte de yavaş yavaş hazırlıklarını tamamlıyorlar yine de Ramazan sonrasına umutla bakıyoruz” şeklinde konuştu. 

“Bazı işletmeler dolup taşıyor”

Eskişehir’de ilçe taşımacılığına zam yolda! Eskişehir’de ilçe taşımacılığına zam yolda!

Yüksek gelirli kesimlerin ise ekonomik krizden etkilenmediklerini belirten Bilen, “Bazı işletmelerimiz çok iyi çalışıyor, o iş yerleri dolup taşıyor. Oraya gidebilen kesim belli onlar krizden etkilenmeyen kişiler. Alım güçlerinde bir sorun olmadığı için Ramazan fiyatları onları etkilemiyor” şekline konuştu. 

Muhabir: İlksen Akkan