Son olarak Tepebaşı ilçesi Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Sinan Alaağaç Ortaokulu önünde bir seyyar satıcı tarafından balon satışı yapıldığı görüldü. Zabıta ekiplerinin denetimlerine rağmen okul önlerinde bu tür satışların yapılması, çocukların güvenliği açısından risk oluşturmaya devam ediyor.
Seyyar satıcılar tarafından satılan ve sağlığa zararlı gazlar içerdiği tespit edilen balonlar, şehir merkezinde Zabıta ekipleri tarafından toplanırken, şehrin bazı bölgelerinde ise kontrolsüz bir şekilde satışların sürdüğü gözlemlendi. Bu durum, özellikle çocukların yoğun olarak bulunduğu alanlarda ciddi bir tehdit oluşturuyor.
Veliler, okul önlerinde denetimlerin sıklaştırılmasını ve tehlikeli ürünlerin satışına karşı daha etkin bir mücadele yürütülmesini talep etti. “Çocuklarımızın güvenliği için buradayız. Her gün aynı manzarayla karşılaşıyoruz. Balonların içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Yetkilileri göreve çağırıyoruz” diyen veliler, belediye ve emniyet birimlerine çağrıda bulundu.
Halk sağlığını tehdit eden bu tür ürünlerin satışının engellenmesi için denetimlerin yalnızca şehir merkezinde değil, tüm mahallelerde eşit şekilde yapılması gerektiği ifade ediliyor.