Yedi dönemdir muhtarım

Sevgili muhtarım bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Ben Hüsnü Petek. Deliktaş Mahallesi muhtarıyım. Muhtarlıkta yedinci dönemim. Muhtarlıktan önce Turgut Özal zamanında bir dönem belediye meclis üyeliği yaptım. Meclis üyeliğim bittikten sonra bizim mahalle muhtarımız vefat etmişti, ara seçim vardı. Ara seçimde muhtar seçimi var dediler. Bizim biraz da kanımıza siyaset bulaşmış. Seçimlerde adaylığımı koydum ve 1989 yılında muhtar olarak seçildim. Yedi dönemden beri aynı mahallede, aynı yerde muhtarım, devam ediyorum. Rahmetli Özal hep şöyle derdi; “Halka hizmet Hakk'a hizmet”. Bizler de bu düsturla görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Görevimizi seve seve yapıyoruz, mutluluk duyuyoruz. Vatandaşlarımızın istekleri olursa yerine getirmeye çalışıyoruz.

Mahallemiz eskiden daha güzeldi

Deliklitaş Mahallesi’nin en önemli sorunları nelerdir?

Deliklitaş Mahallesi merkezi bir mahalledir. Ufak şikayetlerimiz oluyor, öyle büyük şikayetlerimiz yok. Ama ufak şikayetlerimiz pek çok. Bunları da gerekli yerlere iletiyoruz. Odunpazarı Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Kaymakamlık buralara başvurup elimizden geldiği kadar sorunları çözmeye çalışıyoruz. Şikayetlerimiz genelde günlük. Lambalar yanmaz, yollar bozuktur, trafik sıkışık olur, park yeri olmaz, bu tarz şikayetler olur. Şikayetler günlük şikayetlerdir, öyle büyük şikayetlerimiz yok. Mahallemiz eskiden daha güzeldi. Akarsuyumuz vardı, yeşilliğimiz daha boldu. Oturmalar, oturma alanlarımız çoğaldı. Komşularımız iyidir, bilinçlidir. Bürokrasiden şikayetçiyim. Bürokrasiye çeşitli zamanlarda çeşitli dilekçeler yazıyoruz, ya yapılmıyor ya da sonradan yapılıyor veya yapılan iş sağlıklı olmuyor, şikayetlerimiz bunlar. Temizlik sorunumuz var. Temizlik görevlileri çöpleri süpürüyor ama vatandaş kendi kapısının önünü süpürmüyor. Biz evvelden esnafken kapımızın önünü, yolları süpürürdük. Şimdi esnafın kapısının önünü çöpçü süpürüyor. Sigarayı içiyor kapısının önüne atıyor. Bu şekilde olmaz ki sürekli dile getiriyoruz, orada sigara içiyorsanız koyun bir küllük, içine atın diye. Ama vatandaş bunu uygulamıyor. Şehrin merkezindeyiz, asayiş sorunumuz yok. Komşularımız bilinçli oldukları için gerekli yerleri çağırıp sorunu çözüme kavuşturuyorlar. Eski binalar var. Bunları içeriden kontrol etmeye çalışıyorlar, yıkılacak binaları tespit etmeye çalışıyorlar. Bunun kontrolleri sağlanıyor. Kırık, dökük, çatlak vs varsa bunları tespit ediyorlar. Yaya kaldırımları bozuk, bazı yerlerde yamalar söküldü, asfalttan çıktı. Yaşlıların ayağı takılıyor, düşüyorlar. Rahatsız olanlar var. Ağaçların altı kök salmış, asfaltlar patlatmış. Oradaki asfaltın tekrar yapılması lazım. Burası hem kalabalık hem de esnaf dolu. Esnaf kapısının önüne mallarını çıkartıyor, reklam olsun diye, işgal ediyor. Mahallemizin nüfusu 9 bin beş yüz. 5 bin iki yüz seçmenimiz var. Mahallemiz fazla kalabalık değil, mahallemizde göç de yok. Mahallemiz merkez mahalle oturmuş.

Sorunlarımız çözüme kavuşmuyor!

Bu bahsettiğiniz sorunların çözüm yolları nelerdir?

Bu sorunları gerekli mecralara iletiyoruz, ama maalesef çözüm üretilmiyor. Mesela şimdi elimde üç tane dilekçe var. Bir tanesi Büyükşehir Belediyesi’ne, bir tanesi Kaymakamlık, biri de Çevre Müdürlüğü mesela. Burada bir esnafın deposu var. Trafosu, su motorları var bunlar yirmi dört saat boyunca çalışıyor. Komşumuz şikayete geliyor, uyuyamıyoruz diye. Çünkü trafo ve su motorları devamlı çalışıyor. Bu konuyla ilgili dilekçe yazdık. Bir tane Kaymakamlığa, bir tane Çevre Müdürlüğü’ne, bir tane de TEDAŞ’a yazdık. Bize verdikleri cevabı size söylersem şaşar kalırsınız. Biz ne diyoruz, onlar ne diyorlar. Yaptıramıyoruz. Bu şekilde üç tane dilekçem var. Mesela burası Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı. Burada bazı yerler biraz kalabalık. Hem trafik hem de yaya kalabalığı fazla. Büyükşehir Belediyesi’ne bu sorunları ilettik. Hiç olmazsa buralara bir düzen getirin diye. Bu sorunları ilettiğimizde bize verilen cevap, buralar binlik planlarda farklı görünüyor. Biz onlara bunu sormuyoruz ki. Yaya kaldırımını genişlet de demiyorum. Ama yayaya kaldırımına tamirat yapın. Bürokrasi hep öyle icraat yapmıyor. Biz bu durumdan rahatsız oluyoruz ama peşini bırakmıyoruz, sürekli dilekçe yazıyoruz. Bu konularla ilgili çok fazla dilekçe yazıyoruz. Bürokrasiden şikayetçiyiz. Sorunlarımız çözüme kavuşmuyor ama biz gerekli mecralara iletmeye devam ediyoruz. Ayda bir de kaymakamlık toplantı yapar, oraya kaymakam ve bürokratlar gelir. Bu sorunları orada dile getireceğim. Bürokrasiden rahatsız olduğumu ileteceğim. Mahallemizde tebligat sorunumuz çok fazla yok. Sık sık trafik cezaları, mahkeme kağıtları geliyor. Postacı dağıtıyor. Eve kağıt bırakıyor, muhtardan alın diye. Onları gelip kendileri bizden alıyor, biz götürmüyoruz. Tebligatları altı ay bekletmek zorundayız, ondan sonra iptal ediyoruz.

Kaynak: 2Eylül Haber