Kalitemiz tescilli
Alpu'nun Ağaçhisar Köyü'nde 10 yıldır arıcılık işi ile uğraşan Hakkı İşçi şu anda 50-60 kovana sahip olduklarını, ancak bunu 200-300 kovan seviyelerine çıkarmayı hedeflediklerni belirtiyor. Türkiye'nin en kaliteli ballarından birini üreten İşçi, “Köyde bir bahçem var ve arılarımı orada tutuyorum. Bahar gelince arılarımı alıp ormanın zirvelerine, dağın farklı bölgelerine götürüyorum. Burada farklı bitki türlerine ulaşmaya çalışarak bal kalitesini artırmayı hedefliyorum. Ancak ayılara karşı elektrikli çit kullanarak çalışmak zorunda kalıyoruz. Bu oldukça zahmetli, ama ortaya çıkan bal o zahmete değiyor. Gerçekten çok kaliteli ve nadir bir bal üretiyoruz. Bu işe başlarken sadece hobi amaçlıydı, ancak analizler sonucunda balımızın çok yüksek kaliteye sahip olduğunu gördük. Türkiye’nin en yüksek değerlerine ulaştığımızı söyleyebilirim. Bu başarıyla Türkiye Arı Yetiştiriciler Birliğinin düzenlediği yarışmaya katıldık. Çam balı ve salgı balı kategorilerinde birincilik kazandık ve ödül aldık. Kalitemiz burada da tescillenmiş oldu" şeklinde konuştu.
Eskişehir'e değer katıyoruz
Ağaçhisar Köyünde ürettikleri bal ile Eskişehir'e büyük bir değer kattıklarını ifade eden İşçi, "Bugün balımızın fiyatları 40-50 bin lira seviyelerine kadar çıkıyor. Şu an için biz bu balı 20 bin lira seviyelerinde satışa sunuyoruz. Bu süreçte Eskişehir’imize de önemli bir değer kattığımızı düşünüyorum. Ağaçhisar köyü olarak ürettiğimiz balın dünya çapında bir üne kavuşmasını hedefliyoruz. Şu ana kadar devlet desteği almadık, ancak bu konuda girişimlerimiz devam ediyor. Siyasi büyüklerimize ve yetkili kurumlara başvurularımızı yaptık. Yeni tanınan bir marka olarak, Anzer balı gibi uluslararası bir marka olmayı hedefliyoruz. "Ağaçhisar balı" ismini ve patentini aldık. Bundan sonraki süreçte balımızı daha da ileri taşımayı planlıyoruz. Eskişehir’in büyüklerine ve işin uzmanlarına seslenmek istiyorum. Eskişehir’e yeni bir marka kazandırmak istiyoruz ve bu süreçte desteklerini bekliyoruz" dedi.