Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek G7 Liderler Zirvesi'nde özel davetli olarak dünya liderlerine seslenecek. Zirve, 13-15 Haziran tarihleri arasında İtalya'nın Bari kentinde gerçekleştirilecek. Zirveye, İtalya'nın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya ve Kanada liderleri katılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin yüksek düzeyli oturumunda konuşma yapacak ve öncelikli gündemi İsrail'in Gazze'de 8 aydır sürdürdüğü katliam olacak. Erdoğan, Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması adına Türkiye'nin yürüttüğü diplomasiyi ve yapılan insani yardımları anlatacak. Ayrıca, dünya liderlerine İsrail'in Gazze'deki katliamına karşı sessiz kalınmasına dikkat çekecek.
Zirvede, Gazze'deki durumun yanı sıra, Rusya-Ukrayna savaşının yol açtığı küresel meseleler de ele alınacak. Uluslararası enerji ve gıda sektörlerinde yaşanan sorunlar masaya yatırılacak. Sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik iş birliği konuları da zirvenin gündeminde olacak.
4o