Sizi biraz tanıyabilir miyiz?
Eskişehir doğumluyum. Baba aslım Sivrihisarlı, annem Eskişehirli. Çocukluğumdan beri müzikle ilgileniyorum. İlkokulu bitirdim, yine öğretmenlerim müzikle alakalı ilgi duydukları için hep bana şarkı söyletirlerdi. Ortaokul yıllarında yine aynı şekilde devam ettik. Ardından lisenin ilk yıllarında o zamanlar ES TV, ilk adıyla Süper TV yeni kurulma aşamasındaydı. Kanal 26'da aynı şekilde. Ben ikisinde de televizyon programı yaptım. Yaklaşık 12-13 sene 'Cenk Müzik Show' adı altında istek programı yaptım. O zamanlar internet yok, dijital ortamlar yok. Tabii izlenme kapasitemiz çok yüksek. O zamanlar program bulma şansımız çok düşüktü. Akşam programı çekiyorsak canlı yayınla gündüzleri tekrarını koyarlardı. Sadece çok izleyiciye ulaşma imkanımız oluyordu. Ardından o programlarda çok izlenme kapasitesine ulaştığımız için konserlerimiz, halk konserleri, müzik mekanlarında çıktık ve ardından Eskişehir'deki düğün salonlarında da sahne almaya başladım bu aşamada. Bu şekilde devam ettim.
İlk albümüm 2020 yılında çıktı
İlk albümünüz ne zaman çıktı?
İlk albümüm 2020 yılında 'Aşkı Oyun Sandın' şarkısıyla gündeme geldim. 'Aşkı Oyun Sandın'ı ünlü yönetmen Tekin Sayan'la beraber çektik. 2021 yılında da 'Nefes Alamıyorum' adlı şarkıyı Odunpazarı'nda doğu ortamında, otantik ortamlarda çektik. O da bayağı ses getirdi. Onunla biraz taçlandırdık gibi oldu.
Öğretmenlik de yaptım
Müzik tarzınızı nasıl ifade ediyorsunuz?
Ankara Kültür Bakanlığı Klasik Türk Sanat Müziği Bölümü'nde Gençlik Koro'sunda 5 sene yer aldım. Orada eğitimlerimi aldım. Ünlü bestekar Faruk Şahin'den ders aldım. Tambur dersleri aldım. Kültür Bakanlığı koromuzda belgelerimizi aldıktan sonra Eskişehir'e geri geldik. Ve burada Sosyal Esirgeme Kız Yurdu'nda, Yüzüncü Yıl Kız Yetiştirme Yurdu'nda müzik öğretmenliği yaptım. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlıydı o zamanlar. Orada gençlerimize müzik öğretmeye çalıştım. Ardından askerliğim geldi. Ondan sonra istifa edip, gündemdeki müziklerle devam etmeye başladım. Çünkü Klasik Türk Sanat Müziği çok güzel eserler var. Ünlü bestekarların eserleri var. Orkestram var, orkestramla beraber güzel programlarda, düğünlerde, konserlerde bulunmaya çalıştık.
Eskişehir’de ilk kadınlar matinesini yapan kişiyim
Kadınlar Matinesi de yapıyorsunuz, bununla ilgili bilgi verir misiniz?
Eskişehir'in ilk 'Kadınlar Matinesi'ni yapan kişiyim şu an. Bir ay önce filan 41. matinemi yaptım. 41. yaşımda 41. matinemi yaptım. Bu da gurur verici bir şey. Menajerim de ilk matinelere sahiptir, nerdeyse benimle beraber başlamıştır. Fadime Ersaçgün Kırıcı onunla beraber şu an tekrar aynı şekilde matinelerimizi devam ettirmekteyiz. Güzel şeyler yapıyoruz, Eskişehirimiz için. Eğlenmesini bilen herkese güzel etkinlikler yapmaya çalışıyoruz.
Çizgimizden şaşmıyoruz
Kadınlarla çalışmak zor mu yoksa daha mı kolay?
Kadınlarla çalışmak benim açımdan kolay. Bilmiyorum ama onlara hitap etmek. Onların zor zamanlarında, ekonomik krizlerinde bu zor şartlarda onların da birazcık eğlenmeye, kafalarını dağıtmaya, streslerini atmaya ihtiyaçları var. Ben onu ilke edinerek yürüdüm bu yolda. Beni kardeşleri, çocukları, arkadaşları olarak gördükleri için hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hatta eşleri de güvenerek biletlerini alıp benim matineme gönderiyorlar eşlerini, eğleniyorlar. Çünkü biz çizgimizden hiçbir zaman şaşmıyoruz. Yani ben 41 matine boyunca hep aynı çizgide gitmişimdir. Etkinliklerim benim üzerimde konser şeklinde, eğlence tarzında geçti. 41. matinede her sene bir tane yapmıyoruz tabii. Yazın yapmamız mantıksız oluyor. Tarihi yok istediğin zaman yapabilirsin ama benim kendi kriterimde şöyle bir kriter var, o kriterimiz de yazın yapmıyoruz. Yazın ne oluyor? Düğünler çok fazla oluyor, insanlar düğüne mi gidecek? Matineye mi gelecek? Paralarını da ayırması lazım insanların. Şimdi ekonomik şartlar da çok yüksek. Biz kış aylarında yani insanlar evlerinden çıkamadıklarında bizler bu etkinlikleri düzenlemeye çalışıyoruz. Atıyorum ekim ayında ya da kasım ayında bir başlıyoruz. Nisan'a kadar yapmaya çalışıyoruz. Yani yapabildiğimiz kadar işte bir tane, iki tane, üç tane kaç tane yapabiliyorsak ona göre hareket ediyoruz. Bu süreçte 41. yaşıma denk geldi.
Genelde tek single çıkarıyorum
İkinci albümüz de yolda… Biraz tüyo verir misiniz?
İkinci albümden önce 2022'de de 'Seni Kalbime Yazsam' diye bir albüm çıkartmıştım. Tek single çıkarıyoruz, yani klip çıkarıyoruz, biz onu dijitallerden veriyoruz, plak şirketimizden veriyoruz. Tek şarkı tek şarkı olarak veriyoruz. Mesela her sene bir tane iki tane çıkartıyorum. 2023'te de 'Gel Bana Yarim' adlı bir şarkım vardı, onu çıkarttım. 2024'te de daha yeni işte 'Seni Çok Çok Seviyorum' diye bir şarkı çıkarttım. Onun ardı sıra hiç vakit kaybetmeden yani o şarkım çıktı. 2 ay sonra da Eskişehirsporumuz'a bir şarkı yine aynı şekilde yaptım. O da 'Aşkımsın Es-Es'im' diye bir şarkı. Ve geldik 2025'e, yeni bir şarkım daha çıkıyor, 'Kaybolan Yıllarım' diye bir şarkı. Bunu da Eskişehir'imize armağan ediyoruz. Eskişehir'imize özgü bir şarkı yani böyle hayallerimizi, geçmişimizi, kaybolan bütün yıllarımızı ben Eskişehir halkına armağan, iyisiyle kötüsüyle. Bazı şarkılarımın söz müzikleri bana ait. Bazı şarkıların da sözleri başkalarına ait, söz yazarlarımız, şairlerimiz var, onlara ait. Müzikleri bana ait oluyor. 'Kaybolan Yıllarım'ın söz yazarı Yusuf Koyuncu. Yusuf Koyuncu sözlerini yazdı, ben de müziğini yaptım. Böyle güzel bir eser çıktı ortaya.
Eskişehir kültür şehri
Eskişehir'de beklediğiniz ilgiyi görüyor musunuz? Buranın yerel sanatçılara bakış açısı nasıl?
Eskişehir'imiz bir kültür şehir zaten. Avrupa şehri olarak yansıtıyoruz. Tabii ama birazcık da yeni neslin müzik atmosferi değişince, yeni jenerasyondaki müzik atmosferleri çok fazla değişince bizler de tabii ayak uydurmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince. Ama nasıl olur, nasıl biter bilemiyoruz. Ama Eskişehir'imiz beni senelerdir Eskişehir'in çocuğu olarak biliyorlar. Ben ne zaman bir program yapsam hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Eskişehir halkından beklediğim ilgiyi görüyorum. Belediyelerimiz de bizlere, yerel sanatçılarımıza aktif sahneler yaratırlarsa sadece yerel sanatçılarımıza aktif sahneler yaratırlarsa bizler de o atmosferde, o performansımızla Eskişehir halkına daha çok ulaşabiliriz. Belediyelerimizin dışındaki dernekler oluyor, kamuoyu yerleri oluyor onlar da mesela böyle etkinlik yapılacağı zaman yerel sanatçılarımızdan başlayarak bir performans gösterebileceğimiz etkinlikler yaparlarsa çok mutlu olurum. Bu sadece benim görüşüm değil, bu Eskişehir'imizdeki yerel sanatçılarımızın tamamının görüşü.
27 senedir müziğin içindeyim
Müziğin dışında boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz?
Yaklaşık 17 yıldır bir işletmeyi yürütüyorum. Ayrıca kısa ve uzun metraj video kurgu, montaj işleriyle de ilgileniyorum. Çalışmayı çok seven bir insanım ve sahne dışında da üretken olmayı seviyorum. Eskişehir halkı beni hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Halkımıza ve yerel basınımıza destekleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 27 senedir müziğin tam içerisindeyim.
Son olarak neler söylemek istersiniz?
Tuğba Hanım, biz sanatçılara değer verip halkımızla buluşturup röportaj imkanı sunduğunuz için sahsınızda size 2Eylül Gazetesi ve 2Eylül Haber'e, çalışma arkadaşlarınıza sonsuz teşekkür ederim.
CENK'İN ALBÜMLERİ
2020 yılından itibaren birçok eser sundum:
Aşkı Oyun mu Sandın (2020)
Nefes Alamıyorum (2021)
Seni Kalbime Yazsam (2022)
Gel Bana Yarim (2023)
Seni Çok Çok Seviyorum (2024)
Aşkımsın Esesim (2024)
Kaybolan Yıllarım (2025)