Beşiktaş’ta 3 Aralık tarihinde gerçekleşecek olağanüstü seçimli genel kurul öncesi başkan adayı Hasan Arat, yönetime gelmeleri halinde Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olacak Feyyaz Uçar ve Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü görevini üstlenecek Samet Aybaba için İstanbul Beşiktaş’ta bir otelde tanıtım toplantısı düzenledi.

Hasan Arat: “Beşiktaş’ı iyi bir gelecek bekliyor”

Seçim kararı alındıktan sonra çalışmalara 1 Kasım’da Süleyman Seba’nın köyü olan Sakarya’nın Hendek ilçesine bağlı Soğuksu’dan bir Türkiye çalışmasına başladıklarını dile getirerek sözlerine başlayan Arat, “Hem genel kurul üyeleri hem camia ve özellikle gençlerin yoğun ilgisiyle karşı karşıya kaldık. Beşiktaş’ta bir değişim isteniyor. Bu değişim bir beyaz sayfanın açılacağını gösteriyor. Biz bu değişim isteğine ve projelerin dikkatle incelendiğine şahit olduk. Tanıtım toplantısında beklediğimizin üstünde kongre üyesinin ilgisini gördük. Nereye gidersek gidelim yaptığımız tanıtımın sosyal medyada canlı olarak takip edildiğini gözlemledik. Bunu gözlerken elde ettiğimiz rakamlar inanılmaz rakamlardı. Bu rakamların büyüklüğü Beşiktaş markasından geliyor. Türkiye 1 aydır Beşiktaş konuşuyor. Beşiktaş’ı iyi bir gelecek bekliyor. Herkes 'Nasıl daha iyisini yaparım?' diye uğraşıyor” diye konuştu.

"Bu bir, ‘Geleceğin felsefesi’ seçimidir"

Beşiktaş için hayırlı bir seçim olacağından bahseden Arat, “Bu bir, ‘Geleceğin felsefesi’ seçimidir. Bugünkü toplantıda bu felsefenin köklerini size açıklayacağız. Bunu Türk spor kamuoyunun çok iyi anlayacağını düşünüyoruz. Bunu hayata geçirmek çok önemli. Çok çalıştık, moralimiz çok iyi ve inandığımız yolda devam ediyoruz. Gördüğümüz sevgi bizi çok memnun ediyor. O ilgi Beşiktaş ilgisidir. Burada aslolan Beşiktaş’tır. Beşiktaş sevgisi, Türkiye genelinde ve Avrupa’da inanılmaz boyutlarda. Bu yeni yapılanmada hiçbir şeyin geç olmadığına inanıyoruz. Sıkıntılı günleri rahat aşacağımıza düşünüyoruz. O Beşiktaş formasını giydiğinde tek hedef şampiyonluktur. Bizde de hedef değişmeyecek, biz idari ve sporu ayıracağız. İdariyi yapan spora karışmayacak. Sporu spordan gelenler yönetecek. Biz onlardan gelecek raporlarla destek vereceğiz. Bu hep konuşulur yapılmazdı. Şimdi biz bunu sunuyoruz. Beşiktaşlı gelsin, oyunu kullansın. Biz bir vizyon ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.
Futbolda oluşturulacak iskeletin liderinin Samet Aybaba olacağına vurgu yapan Hasan Arat, “Bu Beşiktaş için çok önemli görevlendirmedir. Minik takımlardan, altyapıdan, kadın takımından A takıma kadar bütün anahtar Samet Aybaba’nın elinde olacak. Biz Beşiktaş’ı, Beşiktaşlılar yönetecek dedik. Bu yol Beşiktaşlıların yolu dedik. Türkiye’nin en iyi futbol modelini kuracağız” şeklinde konuştu.

Feyyaz Uçar: “Beşiktaş’a yakışır şekilde plan ve programlar var”

Hasan Arat’a, sorumluluk yüklü böyle bir göreve kendisini düşündüğü için teşekkür ederek sözlerine başlayan Feyyaz Uçar, “Bizlerden çoğu yerde futbolcu eskileri diye bahsederler. Kariyerini sonlandırılmış futbolcuların çoğu bana verilen bu görevi bekler, çok azı bu göreve layık olur. İnşallah üyelerimiz teveccüh gösterip bize bu görevi layık görürse böyle onurlu görevi yapamaya çalışacağım. Öncelikle başkanla birlikte olmak çok onur verici. Diğer yandan kaptanlığımı yapan Samet Aybaba’nın projede olması da güzel. Rıza Çalımbay var, o da kaptanımdı. İlerleyen dönemde yine bildiğim bir ortamda, bir grupla birlikte olacağım için çok mutluyum. Bu seçimde çok fazla proje konuşuluyor. Bu da bizim hoşumuza gidiyor. Daha önce seçim çalışmaları kişilerin üzerinden yürütülürdü. Bu sefer Beşiktaş’a yakışır şekilde plan ve programlar var. Böyle bir ön hazırlığın içerisinde olmaktan gurur duyuyorum. Uzun zamandır da futboldan sonra basın mensubu arkadaşlarla bir araya gelmemiştim, özlemişim. Şu an heyecanlıyım da. Seçimi alnımızın akıyla başkanımızın emeğine yakışır şekilde sonlandırırsak bundan sonra mesaimizi sadece Beşiktaş için harcayacağız” cümlelerine yer verdi. A Milli Futbol Takımı’nda yeteri kadar Beşiktaşlı oyuncunun olmadığına da dikkat çeken Uçar, “Amacımız, öncelikle A Milli Takım’a fazla oyuncu yollamak. Takımda bazı sorunlar mevcut. Zamanı geldiğinde her konuda açıklama yapacağız" dedi.

Kaynak: İHA