Çağrıyla bilimsel araştırmalara dayalı olarak geliştirilecek yeni nesil ürünlerin tasarlanması ve üretimi hedefleniyor. Kozmetik, gıda takviyesi ve sporcu ürünleri sektörleri, sağlıklı yaşam bilincinin artmasıyla birlikte büyük bir dönüşüm geçiriyor. Bu alanlarda sürdürülebilir, biyouyumlu ve yüksek etkinlik gösteren ürünlerin geliştirilmesi, çağrının temel hedefleri arasında yer alıyor. Proje kapsamında, biyoteknoloji, nanoteknoloji ve doğal bileşenler gibi yenilikçi bilimsel yaklaşımlar ön planda olacak.

BAP çağrısı çerçevesinde fonksiyonel bileşenler, biyoteknolojik ve nanoteknolojik yaklaşımlar, sağlık ve güvenlik analizleri, çevre dostu üretim teknikleri ve sporcu beslenmesine yönelik çalışmalar desteklenecek. Özellikle güvenli ve etkin bileşenlerle formüle edilen yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi teşvik edilecek.

Bu hastalığın tedavisinde toplumsal farkındalık şart Bu hastalığın tedavisinde toplumsal farkındalık şart

Başvuru süreci ve bütçe detayları

Proje başvuruları 2 Haziran 2025 tarihine kadar kabul edilecek. Desteklenecek projeler için maksimum 1.500.000 TL bütçe ayrılırken, proje süresi en fazla 18 ay olarak belirlendi. Başvuruların değerlendirilmesi için bilimsel çıktı şartı da getirildi. Proje kapsamında en az iki adet Q1 makale, bir patent veya ticarileştirilebilir bir ürün prototipinin tamamlanması gerekecek. Multidisipliner araştırmaları teşvik ederek Türkiye’nin küresel pazardaki rekabet gücünü artırmayı ve bilim temelli yenilikçi çözümler üretmeyi amaçlayan çağrı ile ilgili ayrıntılı bilgi Anadolu Üniversitesi'nin BAP projesi ile alakalı internet adresinde yer alıyor.

A W425947 01

Kaynak: İHA