Birçok kademede görev yaptım
Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Ceyhan kimdir? Kendinizi tanıtır mısınız?
Ben Ahmet Ceyhan, 1983 yılında Malatya’da doğdum. 1993-1994 yıllarında babamın işleri nedeniyle Eskişehir’e taşındık. Kutlu davamızla 1996 yılında ortaokul öğrencisiyken tanıştım. 1999 yıllından 2009-2010 yıllarına kadar Ülkü Ocakları’nın çeşitli kademelerinde görev yaptım. Başkan yardımcılığı, eğitim masası başkanlığı, ortaöğretimden sorumlu başkanlık gibi görevlerde bulundum. Sonraki dönemlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin Odunpazarı teşkilatında yönetimde görev aldım. En son 18 Mayıs 2024 itibarıyla Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatıyla Tepebaşı Ülkü Ocakları Başkanlığı’na, 11 Eylül 2024 itibarıyla da Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanlığı’na atandım. Evliyim ve iki çocuk babasıyım. Kamu kuruluşunda işçi olarak çalışıyorum. Şu an Ülkü Ocakları Başkanlığı görevime devam ediyorum.
Misyonumuz vasıflı Türk genci yetiştirmek
Ülkü Ocakları’nın misyonu nedir ve Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı olarak ne gibi çalışmalar gerçekleştiriyorsunuz, yeni dönemdeki hedeflerinizden bahseder misiniz?
Ülkü Ocakları’nın ana misyonu, yüksek vasıflı Türk gençliği yetiştirmektir. Gençleri Türklük gurur ve şuuru ile islam ahlak ve faziletine göre eğitmek, eğitim ve kültür faaliyetleri düzenlemek. Zaten biz bir Eğitim ve Kültür Vakfıyız. Bunun üzerinden gidiyoruz. Eğitim müfredatlarımız var. Ziya Gökalp’ten Türk milliyetçiliğine, Alparslan Türkeş’in Dokuz Işık Doktrini’ne, İslam’la ilgili derslere kadar uzanıyor. Kültürel etkinliklerimiz, anma programlarımız var. Türkiye'nin ve Türklerin neye ilgisi varsa bunlarla ilgili sosyal, kültürel faaliyetler yapıyoruz. Özellikle son yıllarda geliştirdiğimiz yayınlarımız da var. Örneğin, 1966’dan beri çıkan Ülkü Ocağı dergimiz var. Bu yıl sadece ortaöğretim öğrencilerine yönelik, içinde kendi öğrencilerimizin yazılarının da yer aldığı Kutadgu Bilig adında bir dergi yayınladık. Ayrıca Ülkü Ocakları Uzaktan Eğitim Platformu adında bir dijital kartımız var. Dijital dershane. Burada ilkokul 3. sınıftan başlayarak üniversiteye ve KPSS’ye kadar gençlere destek sağlayan bir sistem. Bu dijital kartla internette kişisel bir profil oluşturarak ders çalışabiliyorlar. Özellikle velilerin ilgisini çekiyor. Anneler, babalar çocuklarını ellerinden tutup ocaklarımıza getiriyor. Ayrıca, “Odak” adında hızlı ve anlayarak okuma yazılımımız var. Yapay zekâ tabanlı bu sistem, oyun formatıyla hızlı okuma becerilerini geliştiriyor. İlköğretim seviyesindeki çocuklar için de “16 Türk Devleti’nde Zamana Yolculuk” temalı dijital ve basılı kitaplarımız var. Geçenlerde Amatör Spor Kulüpleri Haftası’nda tüm amatör spor kulüplerimizi ziyaret ettik. Yazın 16-17 farklı alanda yaz okulları düzenledik. Fotoğrafçılıktan spora kadar birçok dalda faaliyet yaptık. Veliler çocuklarını ocağa getirdi, çok olumlu dönüşler aldık. Eskişehir’de 3 üniversite var. Ülkü Ocakları’nın ilk kurulduğu dönemden beri ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yönelik faaliyetleri var. Her üniversitede teşkilatlarımız ve ocağımıza gelen gençlerimiz mevcut; üniversitelerimizde toplam 600-700 genç arkadaşımız var. Ortaöğretim teşkilatlarımızda 40 'a yakın arkadaşımız var. Bu sayılar lisede 3 kişi de olabiliyor, 40 kişi de 50 kişi de olabiliyor. Bu gruplara perşembe ve cumartesi günleri seminerler veriyoruz. Bu seminerlerde Türklük gururunu, İslam ahlakını ve faziletini anlatıyor, Türk büyüklerini tanıtıyoruz. Bir Türk'ün, bir müslümanın nasıl yaşaması gerektiğini anlatıyoruz. Gençlerin ailelerinden sonra yetiştiği yer olarak Ülkü Ocakları’nı görebilirsiniz.
Eskişehir milliyetçi bir şehir
Ülkü Ocakları İl Başkanı olarak Eskişehir’deki hedefleriniz nelerdir?
Yeni dönemdeki hedeflerimizden de bahsedeyim. Ben yaklaşık bir buçuk ay önce Ülkü Ocakları Başkanı oldum. Hızlı hareket etmeye çalışıyoruz çünkü davamız Allah davası, oturduğumuz koltuk da şehit kanlarıyla sulanmış. Dursun Önkuzlar ve Yusuf İmamoğlu gibi isimler genç yaşta şehit oldular. Örneğin, Yusuf İmamoğlu İstanbul Üniversitesi'nde 20 yaşında katledildi. Cenazesi alınırken cebinden simit parası bile çıkmamıştı. Cebinde simit parası olmayan bir genç, şu an bizim abimiz ama o zaman genç bir arkadaş olarak şehit oluyor. Onların kanı olan bir koltuk. O yüzden hızlı hareket ederek pratik şeylerle bu koltuğu doldurmaya çalışıyoruz. Bu yayınlarımızı gençlere ulaştırmaya çalışıyoruz.Yüksek vasıflı, Türk genci yetiştirmeye çalışıyoruz.Birebir gençlere ulaşmaya çalışıyoruz. Bu nedenle, bu görevi layıkıyla yerine getirmek için hızla çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde uyuşturucuya karşı kampanyalar ve gençlere yönelik konserler yapacağız. Bunu sonradan kamuoyu ile paylaşacaktık ama bu size nasip oldu. Slot oyunlarının gençler üzerinde yarattığı zararlara karşı da farkındalık oluşturuyoruz. Bir gencin telefonda 200 bin lira kaybettiği acı bir hikaye bile var. Bu işçi bir arkadaş. 200 bin lira bir işçi için çok büyük bir mebla. Bu 200 bin lirayı kurtarmak için tekrar bunu oynamak zorunda. Çünkü işçi 20 bin lira ile bir sene çalışsa hiçbir şey yemeden ancak bu borcu kapatabilir. Bu sefer tekrar annesinin kredi kartından oynamış, tekrar yüklü bir mebla. Bunun üzerine psikologlar ve emniyet yetkilileriyle görüşüp mağduriyetleri anlatan röportajlar yaptık. İzin aşamasındayız. Ayrıca tiyatro ekibimizi yeniden canlandırıyoruz. Sanatsal ve eğitime yönelik faaliyetler planlıyoruz.Haftanın yedi günü yirmi dört saati ben ve yönetimdeki arkadaşlarımız gençlerimizi güzel yetiştirmek için nasıl anne babaları ne istiyorsa Türk gençliğinden bizler de onlardan onu istiyoruz. Yani başka şeyler istemiyoruz. Onlardan zaten bir maddi beklentimiz yok. Sadece kendilerini güzel bir şekilde yetiştirmelerini annelerine, babalarına, vatanlarına, milletlerine faydalı insanlar olmaları için uğraşıyoruz. Onun dışında kendi hedeflerimiz yok. Biz kendimiz nasiple yaşayan insanlarız. İnşallah Allah'ın da yardımıyla bu görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Eskişehir milliyetçi bir yer. Eskişehir gençliği milliyetçi. Burada yıllar önce şehit cenazelerinde de gördük, bazı davalarda da gördük. Sosyal olarak yardımlaşmada da gördük. Milliyetçiliğin bence kalesi olan bir şehir. Demokrasinin kalesi. Genç nüfusu çok yüksek olan bir şehirde yaşıyoruz. Eskişehir gençliğini Ülkü Ocakları ile tanıştırıp onları milliyetçilik bilinciyle yetiştirmek. Eskişehir’i tekrar milliyetçiliğin kalesi yapmak istiyoruz. Umarım bu görevimizi Allah’ın yardımıyla en iyi şekilde yerine getireceğiz.
TUĞBA AKTAY