
Eskişehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Köksal, temeli atılan Damızlık Koç Üretim Tesisi ve Test İstasyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Köksal, “Et veriminin yükseltilmesi içinde ırkların arileştirilmesi ve canlı ağırlıkların arttırılması gerekiyor. Bizler konunun birinci derece muhatapları olarak diğer ülkelerdeki işleyişleri dikkatle inceledik ve hazırladığımız projeksiyonla 3 yıl içerisinde et arzındaki sıkıntıları aşacağımızı gördük” dedi. Köksal, “Ülke koyunculuğu ırk ıslahı için hayati öneme sahip merkezimizin hayata geçirilmesi için tüm üreticilerimizle birlikte elimizi taşın altına koyduk. Bin 650 dekar çayır mera ve 11 dekar tapulu arazi üzerine yapılması planlanan projemiz, 1 milyon 400 bin TL’ye mal olacak” dedi. Et fiyatlarının yüksekliği konusunun ülke gündemindeki yerini koruduğuna değinen Köksal, “Gıda sağlığı ve fiyatlandırma konusu ülkemizin en önde gelen konularının başında geliyor. Et fiyatlarının yüksekliğinin temelinde et üretiminin düşüklüğü yatmakta. Et veriminin yükseltilmesi içinde ırkların arileştirilmesi ve canlı ağırlıkların arttırılması gerekiyor. Bizler konunun birinci derece muhatapları olarak diğer ülkelerdeki işleyişleri dikkatle inceledik ve hazırladığımız projeksiyonla 3 yıl içerisinde et arzındaki sıkıntıları aşacağımızı gördük. Bu düşünceler bizi dünya genelinde sayılı olan ve ülkemizde tek olan bu tesisi hayata geçirmemiz gerektiğine getirdi” dedi.
İHA
Bölgede Koyun-Keçi hayvancılığını gelişmesine katkı vereceği söylenen , Eskişehir-Çifteler Bölgesel ES Entegre Et Tesisleri (bekleyen)inşaatının başına!
Bölgede Koyun-Keçi hayvancılığını gelişmesine katkı vereceği söylenen , Eskişehir-Çifteler Bölgesel ES Entegre Et Tesisleri (bekleyen)inşaatının başına!