
Eskişehir’de yaşanan tükürüklü pizza olayı bir pizza ustasına ilham oldu. Hasan Tosun, böyle olayların tekrarlanmaması için “kilitli pizza kutusu” geliştirdi ve tescilini de aldı
Eskişehir’de bir kuryenin müşterisine götürdüğü pizzaya apartman içerisinde tükürdüğü iddiası Türkiye gündeminde geniş yankı bulmuş, taraflar mahkemelik olmuştu. Eskişehir Tüketici Mahkemesi müşteriyi haklı bularak, şirket ve kuryeye 4 bin lira para cezası kesmişti. Olayla ilgili ceza davasının da devam ettiği belirtilmişti. Yaşanan bu olay üzerine, Mersin’deki pizza ustası Hasan Tosun, 'kilitli pizza kutusu' geliştirdiğini söyledi.
TESCİLİNİ YAPTIRDI
Mersin’de uzun yıllar ambalaj sektöründe çalışan, ardından 5 yıl önce Mezitli ilçesine bağlı Viranşehir Mahallesi’nde pizza dükkanı açan Hasan Tosun, Eskişehir’de yaşanan olayın görüntülerini izledikten sonra kilitli kutu yapmak için çalışma başlattı. Ortağı ve aynı zamanda kız kardeşi olan Ceşminaz Tosun ile bir süre çalışmalar yapan Tosun, uzun bir süre sonra kilitli pizza kutusu üretmeyi başardı. Türk Patent ve Marka Kurumuna tescil için başvuruda bulunan işletme sahipleri, kutularının tescilini de almayı başardı. Tosun, "Bende eski işim ambalaj sektörü olduğu için düşünmeye başladım, nasıl yapabilirim diye. Aklına çok fikirler geldi. Günlerce, haftalarca bunu düşündüm. Günlerce çeşitli maketler yaptım. Bu sürede bir sürü kilit yaptım ama kilitlendikten sonra açılmayan bir kilidi bir türlü bulamıyordum. Onlarca kilit yaptım ama her yaptığım kilit açılıyordu. Bir gün sabaha karşı çözüm gözlerimin önünde canlandı. Hemen kalkıp teknik resim çizdim, maket yaptım ve gözümün önünde canlanan sistem oldu. Başarınca hemen daha iyi bir numune, daha iyi bir maket hazırladım. Hemen Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurduk. Şu anda kilitli pizza kutumuz Türkiye, tüm Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere ve Amerika’da patentlendi, koruma altına alındı. Şu anda üretimine geçtik. Gayet güzel ve başarılı gidiyor. Tüm tüketicilerimiz, müşterilerimiz memnun. Artık kafaları rahat. Burada sadece müşterilerin değil hem işletmeci olarak bizim hem de servis yapan çalışanlarımızın kafası rahatladı. Gıda güvenliği ve hijyen için böyle bir şey şarttı, biz de yaptık. Pizzanın işletmede geçirdiği süreyle, pizzanın işletmeden çıktıktan sonraki süre yarı yarıyadır. Yani burada 10 dakika da pizza pişiyorsa, 10 dakika da paketle müşteriye gidiyor. Biz pizzanın yapıldığı yerde hijyeni sağlasak da yolda bu hijyen riski hep vardı. Bu ambalajla bunu da ortadan kaldırmış olduk" dedi.
İHA
Henüz yorum yok